Skipi Creative Commons License 2007.03.17 0 0 42
Pár tény,a tisztánlátás végett:"Az Árpád-sávos zászlót eredetét illetően a kutatók többsége aragóniai – közvetve pedig akár svájci – hatást tartanak valószínűbbnek, vannak viszont olyan feltételezések is, hogy ázsiai eredetű.
Árpádnak - illetve a Magyar Királyság Kr. u. 1000-ben történt megalapításáig a többi magyar vezérnek - alighanem vörös lobogója volt, amelyet sokak szerint turul (vagy valamilyen karvalyszerű) madár díszített. Erre utalnak a jóval később keletkezett bécsi Képes Krónika ábrázolásai. Szent István korában a turult már minden bizonnyal felváltotta a kettős kereszt a továbbra is vörös alapú zászlón. Ez jelentette az ezüst (fehér) szín első biztos megjelenését a királyi zászlón.

A sávok megjelenése az Árpád-kor végére tehető. Sem Árpád, sem Géza fejedelem, sem István király nem használt – legalábbis mai ismereteink szerint – ilyen lobogót. Az Árpád-sáv a magyar történelemben előbb a címerben tűnik fel, már az 1200-as évek elején. Zászlón 1270-ben jelenik meg, tehát az Árpád-ház utolsó évtizedeiben, nem igazán „ősmagyar”, „hun”, esetleg „ázsiai” mintára."

Na akkor ennyit az ösmagyar vonatkozásról:-)