Imre-Lőrinc futóverseny
Rohan_Ó már tavaly is kapacitált, hogy menjek, de idén jó levezetésnek gondoltam a PH után (nem így lett :-)). Elm is duruzsolt a fülembe a PH-n, úgyhogy beneveztem. A szokásos elkavarásom után Gyál felől megközelítettem a versenyközpontot, ahol némi helyismeretszerzéssel és egy féloldali lebénulásból visszatért öttusázóval való beszélgetéssel múlattam az időt. Átöltözés után melegíteni kezdtem, aztán már feltűntek a kedves ismerősök: Balog Ádám, Rohan_Ó, Elm, Panferik. Amatőr, titeket is hiányoltalak, de semmi sem lehet tökéletes :-). Ádámmal egy kellemes bemelegítő 2 kilit toltunk, aztán a rend kedvéért néhány rövid repülővel felhergeltem magam a versenyre. Az időjárás tökéletes (az általam favorizált 13 fok körüli) volt, de nem sejtettem, hogykülönösebben meg fogom tépni magam. Aztán a rajt után Ádám mellé csapódtam és már az első kilit is 4:40 körül prezentáltuk. Levegő volt, láb volt, hát miért ne mennénk. Gyönyörű kertvárosi részen, kiserdő mellet futottunk, teltek a kilik. a 3. kilométer tájékán a szélárnyékomba szegült egy ifjú titán, de amikor el akartam engedni, akkor bevallotta, hogy jó referenciának tekinti a tempónkat, ami őszintén jólesett. A 4 kilis frissítést röptében prezentáltuk, majd változatlan tempóban toltuk tovább. A kisebb emelkedők sem vették el a lendületünket, sőt a 7. kilométer után Ádámot - ezúton is elnézést kérek érte -, az ifjú titánt (most már törjön ő is levegőt magának) és egy egyenletes tempót futó triatlonos kislányt is sikerült befogni, majd az utolsó párszáz méteren még egy hajrát is bemutatni. Az eredmény legmerészebb álmaimat (40') is felülmúlta (0:34:34). A póló és a frissítés átvétele után visszamentem a többi beérkezőt is megtapsolni. Legnagyobb örömemre Rohan_Ó - balesetes combja fájdalmával dacolva - is friss hajrával érkezett célba. A gyerekeimnek hazavitt focilabda pehely már csak hab volt a tortán.
Gyönyörű tavaszi, családias futónap volt, ami ráadásul elhitette velem, hogy "öreg medve nem vén medve" :-)
Köszönet Panferiknek a forókért és az eredménylistáért