Nézd, ha valaki, én kritikus ember vagyok. Hirhedt vagyok arról, hogy nem igazán van futóverseny, amelybe ne tudnék belekötni. ;) De mégis. Ha az ember elmegy egy futóversenyre, akkor először elolvassa a versenykiírást. Még akkor is, ha az doc file-ban van. Nem ez az egyetlen ilyen. Nálam a versenykiírás valami olyasmi, mint egy szerződés. Ha befizettem a nevezési díjat, és aláírtam, akkor elfogadtam a feltételeket: tudomásul vettem, hogy melyik úton visz az úton, hogy azon az úton van forgalom, hogy nem lesz WC, és mikor milyen frissítési lehetőség van. Aláírom, hogy rendszeres edzésekkel készültem a versenyre, és folytathatnám. A versenyeken az időt a rajttól való áthaladástól a célig való áthaladásig számítják (itt mondjuk nincs nagy idő a bruttó, és a nettó idő között nekem 10-15 mp különbség van), hogy Te mikor-hol-hogyan intézed a dolgaidat, az nem érinti a versenyrendezőséget szerintem... Az meg, hogy az általad mért nettó és bruttó időd között közel másfél óra különbség van, irreálisan sok.
Szóval ez esetben nem igazán értem, mit rósz fel a versenyrendezőségnek, hisz szerintem a versenykiírásnak megfelelően cselekedtek. Lehet, hogy nem nagy az ellátás, de épp annyi, mint az előre le van írva.
Másrészt. A hosszabb távokra az ember rendszeres hosszúfutásokkal készül (kellene, hogy készüljön), amelyek során van lehetősége kitapasztalni a frissítési igényeit is. Heti 10-15 km futás erre legkevésbé sem alkalmas.
És végül. Gondold meg kétszer, nevezel-e Fonyódra. A felkészültségedet nem kérdőjelezem meg, azonban olvass vissza kicsit a tavaly-tavalyelőtti évek beszámolóira, hányszor történt olyan, hogy 30-35 fokos melegben teljesen ismeretlen eredetű cukros ragacsos folyadékot öntöttek a bringázás frissítőjénél a versenyzők kulacsaiba. És nézd meg előtte azt az aluljárót, amely elég balesetveszélyes, ha elég gyorsan mész... De én ehhez nem értek annyira (főleg, hogy csak egyszer voltam nézőként azon a versenyen, de ott ez jött le...)