Pulzusmérősóra-vásárlásban kérném a tanácsotokat. Mindjárt két órára is vágyik a család.
Általános szempontok: Kevés a pénz. Ennek ellenére gagyit nem akarok megvenni, mert az pénzkidobás. Inkább az óra tudása ne legyen olyan nagy, de működjön jól évekig. A szóbajöhető márkák: Polar (ez ugye az alap), Timex (vajon ez is jó?). Van-e még olyan márka, amit érdemes a látókörbe vonni?
(Nem vagyok logófetisiszta, azaz ha valami kvázi névtelen, de jól működő márkát tudtok, akkor szívesen lemondok a Polarról. Látam pl. Sigma, Echowell, stb. márkákat, de nem tudom milyenek.)
A Timex mellett szól még a várható 2000Ft-os kupon.
1. A barátnőmnek olyan óra kell, ami mutatja a pulzust és van rajta egy sima stopper. Azaz neki nem kell már célzóna vagy részidő sem. A kiszemelt: Timex T5G941. Ezzel annyi gond van, hogy mintha egy sima stopper se lenne rajta, helyette "activity time"-ot tud mérni. Kérdés, hogy ez megteszi-e stopprnek. Ismeri-e valaki ezt a modellt? (A legolcsóbb Polar 12e kötül van, ez viszont a kedvezménnyel 7500 körül. És ez már igen nagy különbség.)
2. Jómagamnak két dologra lenne szüksége: pulzusmérés, és a legalább 6-8 részidő. Nekem se kell ennél több, de ha jól látom, akkor a célzóna már szinte mindig alaptudás, ez nyilván nem baj. Jó lenne esetleg világítás. Ez alapján a két jelölt a Polar s120 és a Timex T5F001. Ezek árban szinte megegyeznek, viszont a Poláron nincs világítás. Még egy apróság.
Minden véleményt vagy tanácsot nagy köszönettel fogadnék!