ForgottenSoldier Creative Commons License 2007.03.10 0 0 3
Nos, ahol az én feleségem dolgozik, az önkormányzati, és nem magán. Gondolom téged a magán érdekel. A szobára és étkezésre vonatkozóakat ezért a magánban nem ismerem. Magánban - ha eleget fizet - biztos, hogy lehet saját szobája. Étkezést általában jobban szeretik a közös helységekben, mert az étkezéssel járó takarítás megnehezíti a szobák kezelését. A lényeg azonban nem is ez, hanem a légkör. Tudod, mondhat bárki bármit, egy ilyen otthonban bármi megtörténhet.

1. A feleségem munkahelyén több alkalommal előfordult, hogy egymást megverték/fellökték/meglopták az öregek. Sok idős ember összezárva -> hatványozottan több a feszültség. Hidd el, el sem képzelnéd mire nem képesek egymással holmi hangos tévéért, vagy ilyesmi.

2. A személyze az ilyen otthonokban nincs halálra fizetve. Szerintem a magánban sem. Hacsak nem dugdossák nekik a pénzt, akkor nem fognak törődni a lakókkal. Márpedig a havi költés után nem marad a nyugdíjból annyi, hogy nyakló nélkül fizethessenek az alkalmazottaknak. Az én feleségem nem fogad el pénzt, mondjuk én jól keresek, nem vagyunk rászorulva. De a legtöbben bizony elteszik.

Egyelőre ennyi, ha köz otthon érdekel, az összes kérdésre válaszolni tudok, magánotthont illetően nem. Azért az 1-es ponton ha jobban elgondolkozol szerintem a legtöbb kérdésre választ kapsz...
Előzmény: porperos (2)