Árpi Creative Commons License 2007.03.08 0 0 2829
1. Épp most teszik azzá, ha nem is akarod észrevenni. Valaha a kopasz fej sem volt jelképe a rasszizmusnak. Mégis, ha ma azt mondják, "bőrfejű", nem a másság szeretete jut eszedbe Neked sem, ugye? Amíg az Árpád sávos lobogók alatt túlnyomórészt fasiszta megnyilvánulásokat tévők vonulgatnak, addig sajnos nem lehet lemosni az összetartozást a zászlóról. De ha Ti azt szeretnétek, hogy ne váljon azzá, akkor tegyetek ezért! De ne azoknak magyarázzátok, akik úgy látják, hogy azzá válik, hanem tessék élesen elkülönülni azoktól, akik azzá teszik, és rávenni őket, hogy ne használják annak! Nem kéne olyan hülyének nézni senkit, hogy egy jelkép kissé elváltoztatva nem is ugyanaz, mint amikor állítólag a horogkeresztet fordítva rajzolók a hülyeségüknek köszönhetően úszták meg a büntetést. A jelkép azt jelenti, amit a használói tulajdonítanak neki, és azt, amit másoknak jelent. Sajnos a negatív jelentések könnyebben ragadnak, és nehezen moshatók le, és ez akkor is így van, ha ez fáj.

2. A vörös zászló sem kommunista jelképnek indult, hiszen az árpádok lobogója eredetileg vörös volt, ugye?

3. Ezzel magadat vagy engem akarsz szomorítani?

4. Én meg is teszem a különbséget. Szerinted hol tévesztettem?

5. Igen, de bizonyos pozícióban már nagyon nem szerencsés kérkedni vele.

6. Az egy emberi erény. De ha hiába gyakorolja az ember, egy idő után elfogy. Pláne, ha a magukat keresztényeknek és keresztyéneknek vallók csak mástól várják el ezt is, éppúgy, mint a szeretetet és a megbocsátást, ők maguk meg akár képzelt előzmények után is azzal indítanak, hogy belerúgnak a másikba, és eleve úgy álítanak be valahová, hogy közlik: ők szándékosan provokálni fogják az ott korábban összegyűlteket.
Előzmény: T. Mészáros (2827)