Alfrédi Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1049

....azonkívűl a bepisilésnek káros hatása sincs, mint pl. a dohányzásnak

 Sőt! - A bepisilés akár egészséges is lehet, ugyanis egy kényszerbetegségekkel foglalkozó könyvben azt olvastam (belenéztem, sejtettem, hogy pisi is lesz benne), hogy egy pszihés eredetü, váratlanul fellépő erős vizelési ingerrel küszködő nőnek azt a tanácsot adta a pszihiátere, hogy mikor legközelebb egy forgalmi dugóban, vagy sorbanálláskor vizelési ingert érez, ne essen pánikba, ne próbálja meg görcsösen visszatartani, hanem - ellenkezőleg-  szándékosan pisiljen be.  Az orvos álláspontja szerint ugyanis a bevizelés szándékolt akarása blokkolni képes a bepisiléstől való félelem kiváltó okát, vagyis a szorongást.A doktor ugyanakkor hozzátette azt, hogy a nyilvános megszégyenülés élkerülése végett javasolt a jelzett "terápiát " csak mérsékelt hólyagteltség mellett végezni.

 A paciens megfogadva az orvosi útasitást az első bevizelést egy élelmiszerboltban szerette volna megejteni akkor amikor elkapta az ismert váratlanul fellépő vizelési inger. Mikor azonban a hölgy szerette volna meginditani a vizeletét az inger azonnal elmúlt, és a késztetésből gátlás lett. A terápia tehát a jelek szerint már az első alkalommal használni kezdett. Néhány nappal később a paciens a postán való sorbanállás kőzben ismét sürgető vizelési ingert érzett, ami a vizelet szándékos meginditásának gondolatára ezúttal is elcsendesült. A hőlgy megpróbálkozott a bepisiléssel - sikertelenül. Majd úgy döntött, hogy kimegy az épületből és megpróbál ott bevizelni. Behúzódott két parkírozó autó kőzé, és ott végre, bizonyos idő eltelte útán sikerült akaratlagosan ősszevizelnie magát.

 A páciens életében - néhány további szándékolt bevizelést követően- a kezdeti panaszok végleg elmúltak, emiatt gyógyúltnak lehetett tekinteni.

 

A bepisilésnek tehát gyógyitó hatása is van!

 

Előzmény: pamall (1043)