breien Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1171
Igazad van Yangrzee, hiszen én is azt írtam, hogy a legbensőbb magánügye mindenkinek, hogy milyen pártra adja a szavazatát. Tudod, tizenhét évvel a "rendszerváltás"? után, már joggal várná el a "politikusoktól" hogy alakítsanak már ki egy vállalható értékrendet és azt hiteles emberekkel képviseljék.
Ebben, egyet értek veled.
Viszont, amiért mégis érdekel, hogy mi az oka annak, ha egy gyermek ennyire elutasító magatartást tanusít a szüleivel való kommunikációval kapcsolatban.
Tudod, ez több évtizedes kérdés nálam. Több mint harmincöt éve keresem arra a választ, mi lehetett annak az oka, hogy a gyermek, az AK-t a saját apjára emelte és a "élesgolóbist " szemrebbenés nélkül, a csőbe küldte. Tudod, családon belül is voltak ellentétek / négy nővérem volt és képzeld, mind engem akart nevelni, a "vakarcsot" /
Sokszor, nagyon haragudtam rájuk, de kezet, soha nem emeltem volna egyikre sem. Azóta sajnos tapasztalnom kellett, mekkora indulatok vannak emberekben a másik iránt.

Ami azóta sem fér a fejembe, mi késztetett 2006-ban embereket Magyarországon arra, hogy olyan brutálisan támadjanak Bp-en az ünneplő embertársaiKra.
Nekem szerencsém volt, mert feltudtam nevelni a gyermekeimet. Az egyik barátomnak a kislánya csupán másfél éves volt, amikor eltemettük az édesapját. / aki még ma is élhetne, ha nem vállalja el azt a műszaki szakmai munkát és nem ragaszkodott volna a tisztességes, szakmai kivitelezéshez annyira /

Tudod, lasisza tegnap jót nevetett a történetemen amit akkor írtam.
Tudjátok ti, hogy mit jelentett 1989 előtt ebben az országban gyermeket vállalni, tisztességgel felnevelni őket?
Tudjátok ti, hogy nap-mint nap, mennyi megaláztatást kellett elviselni, hogy valamennyire a válalt munkánkat tisztességgel elvégezhessük?
Tudjátok ti, hogy miért volt olyan sok "öngyilkos", családon belüli erőszak Mo-on ? / no és miért olyan sok még ma is? /
Tudod, sokszor, amikor a munkahelyemen a kelleténél többet kellett nyelnem, a munka után a "trabival" kimentem a hegyekbe és amicsak belefért, adtam a kis kétüteműnek . / egy egy ilyen "túra" után, a motort szét kellett szednem, a két henger közti lamellát a helyére tenni és összeszerelni a motort - ezért írtam annakidején, "nekünk a trabi volt a Lego". Még mindíg jobban jártam, mintha "dilibogyókat" tömtem volna magamban, vagy istenments, hogy a családomon vezessem le a felgyülemlett feszültséget.
Látod, azért kellene azt a tegnap ajánlott felmérést, kutatást, elemzést elvégezni, hogy megtaláljuk az okát annak, hogy miért is gyűlöljük mi ebben az országban annyira egymást. Számtalan külföldi utazásaim során, azt tapasztaltam, hogy sokkal nyitottabbak egymás iránt az emberek és nemhogy elfogadják egymás segítségét, de azt el is várják, ha rászorulnak arra. / erre már írtam példát arról a két idős hölgyről, akit itthon és a németeknél tapasztaltam. /

Tudod, az 1 161 hsz-ben nem véletlenül írtam azt, hogyan utaztunk a családdal.
Imádom a gyermekeimet, de soha nem akartam, hogy ezt úgy értékeljék, hogy nekik akkor már mindent lehet. Mindíg is azt vallottam, az egészséges, tisztességes verseny pozitívan hat az emberek személyiségére, az egyéniségük kialakítására. Ezzel a "demokratikus" játékkal azt akartam a tudtukra adni, hogy nagyon fontosak személy szerint a mi közösségünkben, de érezzék annak súlyát, felelősségét, hogy rajtuk kívül még van más is és azok is olyan fontosak a közösségnek. Ha érvényre akarják juttatni az akaratukat, elakarják érni a céljukat, olyan célt tűzzenek ki maguk elé, aminek az elérése reális, de mindenképpen fontos, hogy megfelelően vezessék fel a közösségnek és értelmesen, meggyőzően érveljenek. A céljukat tisztességes eszközökkel érjék el és örömet okozzanak vele másoknak is, ami számukra fontos.
Most, csak egy példát mondok el, hogy érzékeltessem, hogyan is valósult meg mindez a gyakorlatban.

Plzen.ből indultunk kocsival Karlovy vary felé. kb. tíz km-t mentünk, amikor a nejem, az "anyósülésen, " térképpel a kezében egyszercsak megszólalt. " nemsokára, ha letérünk egy erdei útra, akkor azon eljutunk Marianske Lazne-ba, ami az utikönyv szerint, ugyanolyan régi fürdőhely, mint Karlovy Vary. nem olyan nagy kitérő " a gyermekeim örömmel beleeggyeztek, mert az igazat megvallva, már unták a főutak / autópálya / monoton egyhangúságát. Azelőtt, nem hallottunk Marianske Laznéről. Így utólag bevallom, nem voltam egyedül azzal, hogy jobban tetszett számunkra "Máriafürdő" patinás, hangulatos kisvárosa, mint Karlovy Vary. az utóbbi is nagyon szép élményt nyujtott , de kár lett volna kihagyni Máriafürdőt.
Ma egy csodálatos élménnyel, értékkel lennénk szegényebbek.

Felnőttként, mind a mai napig, a gyermekeim, szeretik egymást, ragaszkodnak egymáshoz, ami ennél is fontosabb kölcsönösen tisztelik egymást és mindketten tudják, hogy bármikor számíthatnak a másikra. /lehet, hogy rosszul neveltem volna a gyermekeimet? - talán, mégsem, mert mindketten szeretettel, tisztelettel vannak a szüleik iránt , irántunk, pedig nemm mindenben értenek velünk egyet ma sem és azt meg is mondják, ha nem egyezik a véleményük a mienkkel /

Látod, nekünk már rég ennek a problémának a megoldásán kellene dolgoznunk, ahelyett egymnást "anyázzuk". Mond, ez a nemzet miért nem tud európai értékrendek szerint élni a lehetőségeivel, csak annyira, mint ahogyan a környező országokban teszik, tőllünk sikeresebben.
Mi az oka ennek a gyűlöletnek? kik ezért a felelősek?
Miért nem lehet azokat megbüntetni, akik ezért felelősek?

ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni.
Előzmény: Törölt nick (1164)