il1321 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1097

Köszönöm a dícséretet mindenkinek. Még az utat kell megcsinálnom belül, és a talajt fellazítani, amit bár felástam, az építéskor eléggé letapostam. Árnyékolót majd meglátom, hogy hova kell, lehet inkább az ablakra. A tetőn 3 réteg fólia van.

A később bevetésre kerülő kinti ágyások szélébe ilyenkor tavasszal mindíg szoktam vetni egy magkeveréket évek óta, amit később ha útban van ki lehet vágni. A termések felhasználhatók. A következőkből áll: körömvirág, büdöske, kapor, fehér jégcsapretek, karalábé. Ez addig a talajt takarja és haszna is van. A retekből mindíg hagyok felmagzani, így évek óta nem kell magot venni.

Kintre még nem vetek semmit. Amíg a külső hőmérsékleti minimum nem lesz 5 fok körül, szerintem nincs értelme, mert addig a talaj hideg. Ezáltal a magok elfekszenek.

A szabadba kerülő palántákat is még most kezdem vetni. Először a korai paradicsomot, utánna szakaszosan a többit. Úgy csinálom én is, ahogy az általam nagyra becsült Frint topictárs a szaktopicban írta. A korán kikerülő paradicsom április végéig begyökeresedik, megerősödik. ha lesz fagy azt jobban átvészeli. Ha nem pótolom. A többit meg a fagyok után. A paprika  vetése is ráér még az elkövetkező egy hétben, legfeljebb abból is néhány korai.

Előzmény: zsebi41 (1092)