Macskapecér Creative Commons License 2007.03.04 0 0 3236

Szia Kicsi20!

 

Kizárt, hogy megette azt az egy decit, emiatt nem kell aggódnod, ellenkező esetben láttad volna a kipufogóból távozni az anyagot terjedelmes füst képében. :-)

 

A jelenség egyébként rám is többször a frászt hozta az elején, főleg mikor az történt, hogy miután megnéztem az olajszintet és az normális volt, 10 perccel később meg már nem látszódott az ablakban semmi. Legjobb közelítésben akkor tudod meg hogy mennyi olaj van a gépben, ha üzemmelegen - praktikusan motorozás után - középsztenderre állítod, majd miközben ráérősen kivetkőzöl motorosból, kb. tíz perc elteltével megnézed a szintet.

A kis ablak felső és alsó szintje között kb. fél liter a különbség, legalábbis nálam az 1150-es négyszelepes boxer esetében.

 

A különböző összetételű olajok keveréséről annyit tudok, hogy a rész-szintetikus, vagyis a szintetikus-ásványi olajhoz szintetikust lehet utántölteni, de csak azonos viszkozitásút. Hogy elkerüljem a kínos helyzeteket, mondjuk amikor nincs az adott kúton a nekem kellő olaj, mindig van nálam egy dobozzal, ha hosszabb útra megyek.

De szerintem a biztonság kedvéért ne kutyuld az olajat, ha nem tudod, hogy milyen van benne, akkor a szervizt kérdezd meg.

 

Körte

Előzmény: kicsi20 (3228)