holden_caulfield Creative Commons License 2007.03.01 0 0 185
Üdv mindenkinek!

Tennék én ezért hozzá ehhez egysmást:
A kínai gazdaság most gagyinak tűnő dolgokat gyárt. Annak ellenére, hogy állítólag az egész ország komoly belső feszültségekkel működik és elég nagyon ránk van utalva (mert ki is veszi meg a gagyit? na ki?), azért figyelemre méltó fejlődést produkál. Hogy ezt a nagyon alacsony bázis vagy valóban hatékonyság mozgatja -e, azt majd az idő megválaszolja.
Ha már az autóknál tartunk, nem is olyan rég még mekkorát nevetgéltünk a hyundai getz típusú autón meg a nevén, de amerikai vásárlói tesztek évek óta jónak értékelnek olyan autókat, mint a hyundai tucson és a santa fe, ha nem tévedek. Jobb pl. mint a híres németek, akiket ucsitsza "kínaizált". De elgondolkozhatunk a magyar tervezésű kia cee'd totalcar-tól elnyert 5 csillagán is.
Valami más: ha valaki ismeri az outsourcing témakört az tudja, hogy India pl. komoly kiszervezési célpont. Azt már kevesebben tudják (én sem tudtam, olvastam valahol a neten), hogy ezek a cégek nagyon kemény ártárgyalások után pl. 5 évre, fixált áron szerződnek mondjuk bérszámfejtésre, call center szolgáltatásra, rúpiában. Ami azért komoly kockázat, több szempontból is. Ezért viszont nagyon kemény, folyamatos optimalizáláson alapuló vállalatszervezéssel rendelkeznek...

szóval lehetnénk kicsit kevésbé lekicsínylőek...

holden
Előzmény: ateragram (183)