Hernyofan Creative Commons License 2007.03.01 0 0 38

Beteszem a személykocsik nagyrészét is, legalább kicsit kivehettem őket a dobozból... Tehát:

 

 

ÖBB, a mostani előtti színterv, elöl egy régebbi, narancssárga, előtte egy kék fekvőhelyes kocsi, még ma is akad ilyen, bár ezeket is átpingálják. Két RailTop kocsi van, a fekvőhelyes Liliput, a többi Roco. Számuk erősen növekedni fog, további RailTop kocsikat fogok beszerezni hozzájuk.

 

 

ÖBB, új színterv. A hátsó kettő Roco, többi RailTop. Az azonos típusú kocsiknak is különböző a pályaszáma, mivel aRailTop két pályaszámmal hozta ki a modelleit. Még pár darabbal fog nőni a számuk, mind RailTop lesz ( az egyik Roco már el is lett adva, a másik marad ), pl. idén jön az áramszedős étkezőkocsi, de lesz 1. osztályú, poggyászteres kocsi is, ez is hiányzik a sorból. Két szerelvényt akarok kihozni belőlük ( egy EC/IC vonat nálam öt kocsi ), így még kerülhet olyan is közéjük, ami már megvan.

 

 

TUI Ferien Express kocsik. Német kocsik, de rendszeresen jártak Ausztriában, osztrák mozdonyokkal. Mindegyik Roco, és hossztorzított ( ezzel egyedül vannak így ebben a gyűjteményben, mert nem szeretem a hossztorzított kocsikat ).

 

 

 

Régebbi színterv a németektől ( amikor még szép is volt a német vasút, nem minden fehér volt egy piros csíkkal ). Ennél már csak a kék verzió volt szebb... Ezek a kocsik nem csak Bécsben, de nálunk is gyakran előfordultak. A hátsó 3 kocsi is járt Ausztriában, vegyesen, régi színtervűosztrák kocsikkal, EC Prinz Eugen néven. Így megmaradtak. Felülről a harmadik az egyetlen ( még ) áramszedős étkezőkocsim.

 

 

Bécs, és Budapest közötti közlekedés lebonyolítására, kifejezetten a 1014-eshez szereztem be ezeket a MÁV EC/IC kocsikat. Nagyon passzolnak a 1116-oshoz is.

 

 

Végül a regionális forgalom az ÖBB-nél. Ez még nagyon foghíjjas, de majd dolgozom rajta a következő években. Pár RailTop UIC kocsit, és régi Roco kocsikat szeretnék még beszerezni hozzájuk. Az emeletes CityShuttle szerelvényen még gondolkodom, mert beszereznék hozzá esetleg egy 5 kocsis WienerSzene-s verziót, így 4-4 kocsis vonatokat kapnék, de ezzel sem túl jók a tapasztalataim.

 

 

Végül az egész együtt. Ezek a fontosabbak, akad még pár olasz, svájci, Sicht gyártmányú DR-es, ICE, stb. kocsi is, de ezek megint nem köthetőek Ausztriához.