Erdeye Creative Commons License 2007.03.01 0 0 18

Pedig azt hittem...
Vajon MIÉRT van az,
hogy a társadalomban egyre nagyobb az ellenérzés olyan környezetvédő tagjai iránt, akik már felismerték, hogy ez így marhára nem mehet tovább, mert beledöglünk!
Mert azt tudom, hogy MITŐL.
A politikusok agymosásaitól, mert rájöttek a lelkecskéim, hogy szemtől szemben nem bírnak a környezetvédőkkel az új bányák nyitásánál, az olajbizniszben, az erdőirtásokban, és gondoltak egy nagyot, és a kezükben lévő médián keresztül elkezdett áramolni a mocsok, a köpködés. Buta ember meg beveszi, hogy a környezetvédő hülye, és őneki tökfasza lesz attól, ha romlott húst eszik mérgező paprikával, meg egyre szarabb minőségű műanyag-áruval szúrják ki a szemét a régi jó és tartós cuccok helyett.
Csak egy a bibi: a népnek marhára nem lesz jobb. Nemigen jön be a duma a "haladásról", mert mindig csak azt halljuk: még ezt a pár évet bírd ki, és utána jobb lesz. Már 60 éve. De vajon VALÓBAN boldogabb-e az emberiség, mint akkor? Színestévéje több van, azt elismerem. De tovább és egészségesebben élünk-e (nem! olvasd el, mennyi ma nálunk az átlagéletkor), szebb és természetesebb környezetben-e, több-e a szabadidőnk, amit családunkra fordíthatunk, meg magunkra? A fenét... Akkor kik "fejlődnek"? Az a párezer szemét, akik kihasználnak minket. Mert nem mi, az biztos. Nekünk csak több lom van otthon a szekrényünkben. És ez marhára nemugyanaz.

És nem tudunk összefogni, mert ők a társadalom egyik részét nekiugrasztják a másiknak, és röhögnek a markukba.

Előzmény: noirp (17)