Sziasztok!
Én most kaptam meg az első átalánydíjas számlát.
A következő levelet írtam Nekik:
"
A TIGÁZ –zal 1998 október 1.(101 hónapja) óta vagyok szerződéses kapcsolatban. Társaságuk által nyújtott szolgáltatással és a számlázással elégedett voltam. Örömmel vettem a legutóbbi szerződés-módosításukat, amely arról értesített, hogy 2007.01.01 –től áttérnek az átalánydíjas számlázásra. Ez a megoldás számomra különösen előnyösnek tűnt, mivel a földgázt kizárólag fűtésre használom. Így a számlázásnál megszűnne a szezonalítás és havi egyenlő részletekben fizetném a díjat, majd a 12. hónapban egy elszámoló számlán rendeznénk a különbözetet. A 2007.02.14 –én kelt 110400715110 számú részszámlájukon meglepődve olvastam, hogy havi 382 m³ fölgáz fogyasztással számolnak.
Nem voltam rest és kiszámoltam, az elmúlt 101 hónap alatt összesen 28.404 m³ -t fogyasztottunk, ami 281 m³-nek (kerekítve) felel meg havonta. Ez azt jelenti, Önök havi 101 m³-rel többet (éves szinten 1.212 m³) terveznek.
Megjegyzem, ezek az adatok Önöknek is rendelkezésre állnak. Amennyiben, számlakészítő szoftverük egy véletlen szám generátoron alapul, célszerű lenne lecserélni.
Kérem a havi tervezett fogyasztás felülvizsgálatát, és új a valóságot (többé kevésbé) tükröző számla kiküldését."
Ahogy elnézem a topikot, nem sok esélyem van az új számlára. :((