Mijo Creative Commons License 2007.02.27 0 0 3

 

Az igazságügy malmai, ha lassan is, de őrölnek.

Lám, alábbi hozzászólásom óta is megtörténtek azok a fázisesemények, melyek objektív tájékozódás és alapos mérlegelés eredményeként meghozták korrekt végkövetkeztetésüket.

 

Eszerint a bajai városi bíróság egy személyem ellehetetlenítésére irányuló konspiratív eljárással kapcsolatos ítéletét, a megyei bíróság hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította.

Mégpedig a következő, nem éppen szakmai nimbuszt növelő kitétellel (idézek):

 

"A megismételt eljárásból a hatályon kívül helyezett első fokú ítélet meghozatalában részt vett bíró a Be. 21. § (3) bekezdés c./ pontja alapján ki van zárva."

 

Ehhez tudni kell, hogy ügyemben nem voltam hajlandó jogi képiselőt igénybe venni, ellenére, hogy a peres eljárás során rá nézve szégyenteljes módon, még ügyvéd is akadt lejáratásomat és elítélésemet elérni szándékozó "tanúként".

Egy olyan kisstílű pitiáner ügyvéd, mely ilyen alantas módon kívánt elégtételt venni, egy egykori ideológiai alapokon nyugvó sérelme miatt.

Nem fogadtam védőt, hiszen olyan vádakkal illettek, melyek bizonyítása a vádló dolga, és ebbéli helyzetemre tekintettel semmi okát sem láttam a tortúrával kapcsolatos kiadásokba bocsátkozni.

Egy olyan vádlóé e teher, kinek a világ egyik leghatalmasabb balekjaként bolond lennék - markukat a háttérben dörzsölő bujtogatók perverz örömére -, őt igazoló segítő jobbot nyújtani. Nem vagyunk mi se rokonok, se barátok!

 

Mert ma már nem arról van szó, mi igaz, és mi nem, mi igazolható, és mi nem (idő, pénz, energia - ezeken múlik mindez), hanem arról, ha valakit meg kíván, vagy esetleg többen meg kívánnak hurcolni, akkor jó alaposan kössék fel a gatyát, és csak olyasmivel próbálkozzanak, ami egyértelműen igazolható, kétséget kizáróan bizonyítható. Tudniillik a botnak két vége van, és hát ugye jól ismert a bumeráng viselkedési szokása is.

Persze gibicnek semmi sem drága, kit érdekel az, hogy a balhét következményeiben az lészen viselni, ki által az éjjeliedény borígatása történik.

 

Tanulságos lesz a Bács-Kiskun megyei bíróság végzését tüzetesebben górcső alá vonni, lévén biztos vagyok benne, hogy sokakat fog érdekelni. Mondhatnók: közérdekű kérdés.

 

Ami mára egyértelűvé vált számomra, ilyen-olyan fórumok esetében rendkívül fontos, hogy minden tekintetben tiszta személyek töltsék be a moderátori feladatkört. Kizárólag részrehajlástól mentes, objektív értékítéletre képes személyek!

 

Mert internetes fórumokon ért sérelmekre orvoslást, meggyőződésem szerint csak helyben remélhet bárki is. A sérelem konkrét és megalapozott előadása alapján, de semmiképpen nem elbagatellizálva azt a moderátorok részéről. Lehet, hogy egy moderátor nem nyomozó, nem jogász, nem bíró, de ha rendelkezik egy alapkultúrával, múlhat rajta ekként sok minden ahhoz, hogy ne kerüljenek személyek jogászok karmai közé, bíróságok színe elé.

És itt ugye, a mindezek alól mentességet élvező anonim felhasználók nem jönnek számításba, hanem kizárólag azok, kik ident státuszban saját nevük alatt regisztrálnak nicknevet. Ezek sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint bárki más, aki nem ezt a kategóriát képviseli.

 

 

Előzmény: Mijo (0)