CBCB Creative Commons License 2007.02.27 0 0 78

Köszi a válaszodat.

Minden infót szívesen veszek makrózás témában, mert szeretnék egy kicsit belekóstolni. Én is 50/1,8-as objektívvel és közgyűrűvel próbálkozok (bő egy hete jött meg a közgyűrűsor), de csak beltérben próbáltam eddig, sajnos kicsit kevésnek tűnik a fény. Ezért gondoltam valamilyen vakura. Itt az indexen olvasgattam a makró fórumot, amiben sok SK vaku megoldással találkoztam, gondoltam egy-két variációt ki is próbálok belőle.

Nekem van még egy kanyon 28-135 is objektívem, de beltérben kicsi a fényerő, és kicsi a látószög. Kint elég jó, de nekem kicsit csalódás volt, mert elég mosott a képe+ nehéz mint a bűn. Valszeg lecserélem valami jobbra, csak még hozzákell tennem egy kis zsozsót.

Nekem is ottvan még a kitobi, nem olyan rossz, mint ahogy mindenki fikázza a fórumokba. Szerintem egészen jó képeket lehet vele csinálni. A közgyűrűiddel lehet EF-S obit használni? Az enyémmel nem lehet, de gondoltam, hogy kicsit kibővíttetem a furatot, és belefér utána az obi hátulja. Szerinted érdemes ezzel szarakodni, vagy nem kapok többet tőle, mintha az 50-es obival használnám?

Sajnos azt kell mondjam, hogy nekem fotós múltam nincs, ezért a közeljövőben nem tudok sokat hozzátenni a fórumhoz, csak tapogatózok, hogy minél jobb szettet állítsak össze. A régi gépem egy Powershot pro1 volt, de klasszisokkal jobb képeket lehetett készíteni azzal a géppel (persze lehet,hogy még szoknom és tanulnom kell a mostanit). Csak az autófókusza volt nagyon lassú, ezért annyira nem sajnálom.

Talán, ha megtalálom a nekem való obikat, akkor megnyugszom, és nem sajnálom annyira a régi gépet.

Előzmény: bak-ancs (74)