Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2012

Sok, korábban megingathatatlannak tűnő dogmát feladott a Sony az MZ-RH1 készülékkel, elsősorban azt, hogy az MD és MDLP felvételeket nem lehet digitálisan átmásolni PC-re.

 

A lehetőségek megindítják az ember fantáziáját, milyen jó lenne például a frissen nyílt lehetőséggel élve rendezni a felvételeinket. Negyedig-félig használt lemezeink anyagait szépen, tematikusan összegyűjteni, és új rendbe szedni, hogy továbbra is MD-n tarthassuk azokat, miközben lemezeket szabadítunk fel.

 

Sajnos a tabu-rombolással nem mentek el idáig. A Sony természetesen továbbra sem ismeri el azt a jogot, hogy saját szellemi termékem felett korlátlanul rendelkezhessek. Ha átmásolok egy anyagot MD-ről a Sonic Stage-be és onnan visszamásolom egy másik MD lemezre, az a kópia már nem lesz editálható, és kétséges, hogy ismét PC-re tölthető-e.

 

Mindegy, ez nem von le semmit abból, hogy az MZ-RH1 egy "must-have" darab annak, aki már sokat invesztált MD-s felvételek készítésébe. Nekem az MD felvételek nagyon stabilnak tűnnek, lekopogom, eddig magától még egy sem ment tönkre. Olyan már volt, hogy nem ismertem eléggé egy készülék rigolyáit, ezért tönkretette a felvételemet (pl. toc write előtt kinyitott ajtó, túl bonyolult editálás, stb.), de maga a kész felvétel nekem stabilabb dolognak tűnik, mint egy CD vagy winchester.