syllus Creative Commons License 2007.02.22 0 0 39

A fővárosi rendeletet nem gondolom idiótának, bár a jelen gyakorlat szerint várható volt, hogy az AB visszadobja, mégis, prompt megoldásnak jó volt. Legalább addig se pöfögtek ide a gazdák a traktoraikkal.

 

Hát nem volt jó. mert éppen a rendőrségtől lenne elvárható, hogyha valaki traktorosan akar tüntetni Bp-en, akkor

1. En bloc megtiltja pölö a Kossuth téren, mert akadályozza a forgalmat, szétbasszák a növényzetet (igen, ez is szempont!), zavarják a lakók nyugalmát, nincs megfelelő higiénia stb.

2. Engedélyezik néhány napra (néhány nap nem egyenlő a végtelennel) a fenti okok miatt.

 

 

Mindezt meg lehet tenni a jelenlegi törvény alapján a jogalkalmazásban.

 

 

Azt már valahol leírtam, hogy teljesen röhejes lenne, ha mondjuk sebészek műtőasztalt toligatva maguk előtt demonstrálnának, a tanárok hoznák a táblát, a lakásmaffia áldozatai meg pl. szétszednék a házukat téglákra és a Kossuth-téren újra összeraknák.

Mert traktorral vonulgatni éppen ilyen.

Nem a véleményt artikulálja, hanem nyomást gyakorol, más emberek jogainak csorbításával és ez nem illendő. Ámde szabad.

 

Nem szabad. Így legalábbis nem. Igazán nem is értem, hogy a 2/a úton naponta órákat álldogáló dolgozó, vagy egy Kossuth-tér környéki lakos miért nem nyújtott be panaszt, miért nem perel a káráért stb.

 

De igazán azt nem értem, hogy az ügyészség miért nem lép fel a rendőrség jogsértő intézkedése (legyen az kordonállatás vagy tüntetés indokolatlan engedélyezése) ellen...

 

 

 

De hogy ennek mi köze egy új párthoz, azt én sem tudom :)))

 

 

 

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (37)