bak-ancs Creative Commons License 2007.02.22 0 0 40

Mondjuk több helyen láttam már éles vitákat az utómunkával kapcsolatban, nem mindenki gondolja így... Szerintem, mint általában mindenben, itt is érdemes megkeresni az "arany középutat" :-))) (Kivéve, amikor más a cél... :-))

 

A magam részéről egyszerűen nincs annyi időm, (pontosabban nem szánok rá annyi időt), hogy ezzel mélyebben foglalkozzam. Mer inkább túrázom :-))) Általában csak az alapokig jutok (sötétítés-világosítás, kontraszt, élesítés, esetleges vágás), pedig a kereteidet pl nagyon "irígylem". :-)

Ettől függtelenül én azt gondolom, hogy addig amíg a kifejezést segíti, addig jó. Nekem akkor nem tetszik az utómunka, ha egy képen már tolakodó és az látszik előbb és nem a kép... ha érted mit akarok itt kinyögni :-))) Ilyenkor már káros is lehet. Korábban a látott képeid között egy-két képeden érezetm ilyet - de nem mondom , hogy ez a jellemző... :-)))

 

A körön belül a digitális utómunkát rajtad kívül még Vajna Zoli alkalmazza erőteljesen , de ő mostanában eléggé eltünt, a galériájában a 4. kép érdekes kísérlet.

Előzmény: O.Zsé. (39)