Alpári Gnác Creative Commons License 2007.02.20 0 0 28

Ez így van, a jelenlegi retorikai szokások mellett.

Nade ez most már örökre így marad?

 

Én nem hiszem.

Eddig ment a kommunistázás, most már új arisztokrácia van, előbb-utóbb egyre több embernek esik le, hogy ezek üres jelszavak.

Ha ettől a töméntelen és sehova sem vezető ideológiától megszabadul végre a politika, akkor lehet talán értelmes dolgokról beszélni, ebben viszont a Fidesz Orbánnal soha nem lesz partner, mert túlságosan bebetonozta már magát a lövészárokba (képzavar, tudom...:).

 

És itt egy új pártnak lehet keresnivalója. Nézzük meg az MDF-et, ami a választásokig pengeélen táncolt, azóta viszont stabilan a küszöb fölött vannak, pedig semmi mást nem csinálnak, mint kritikusan szemlélik mindkét populista pártot.

 

Aztán ott vannak a régi harcostársak: Áder, Kövér, Pokorni ...

Vajon nekik milyen érzés lehet, hogy közel 20 év után is úgy sakkozik velük a mester, ahogy éppen kedve tartja? Hiúság is van ám a világon...

Áder házelnök volt, most meg semmi. Ellenben Orbán most éppen az egészen elképesztően színvonal alatti KDNP-s társaságot futtatja, hogy egy Harrach bármilyen parlamenti pozíciót betölthet, az az évszázad vicce.

 

És itt az a tény, hogy valaki szakítani volt képes Orbánnal, megadja azt a kezdeti legitimációt, hogy a másik oldal is elfogadja.

Aztán majd meglátjuk, mit csinálnak.

 

Nem kell feltétlenül nagykoalícióra gondolni, de a mostani óvodás hiszti önmagában is röhej.

A gyülekezési törvény módosítására pl. semmi esély, pedig úgy szar az, ahogy van és kormányon a Fidesz is könnyen találkozhat balos tüntetőkkel, bár azoknak több eszük van, mint hogy télvíz idején sátorba költözzenek, de sose lehet tudni.

És mégse!

Hasonló téma a médiatörvény, de a reformokhoz is hozzá lehet állni normálisan, és lehet mengelézni is.

 

Én nagyon remélem, hogy nem a mengelézés lesz kanonizálva és ebben egy új jobbos párt sokat segíthetne.

Végülis kinek érdeke egy abnormális országban élni?

Előzmény: Gerenda (26)