gazo2 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 255
Kedves Levelezőtársaim!

Örömmel tapasztalom, hogy sokan vannak, akiket ha sorsuk elszólított is Bajáról, mégis változatlanul szeretik városukat. Szeretném a figyelmüket felhívni, hogy a www.baja.hu oldalon a Sugovica partra telepítendő szupermarket ellen emel szót a Bajai Városvédő Egyesület, és reményei szerint a város lakossága is. Természetesen vannak a szupermarket létesítésének pártolói is, és vannak, akik úgy vélik, hogy - mint a főtéri épület esetében -, úgysem lehet semmit tenni.
A Sugovica parti nagyáruház létesítése ellen két fő érv van: ormótlan kockatömbje tönkreteszi a város panorámáját, és a vele járó nagy környezet-terhelés (a szuper marketet áruval feltöltő kamionok és a létesítendő többszáz gépkocsiparkoló forgalma.) Van olyan nézet, hogy amennyiben nem lehet most a régi tervet valóra váltani, tehát ide szabadidő- és sportlétesítményeket telepíteni, akkor hagyják a Sugovica partot békében pénzügyileg kedvezőbb időkig. (Nem szeretnék senki véleménye mögé bújni, jómagam is ezt a nézetet vallom.)
A jelen esetben nem áll fenn, hogy mire egyáltalán megtudjuk, hogy mi épül vagy mit bontanak le valahol, addigra már késő. Remélhetőleg ez a jövőre is vonatkozik, hogy időben kikérik a bajaiak véleményét. Azt azonban bizton állíthatjuk, hogy a Városvédő Egyesület minden Baját szerető ember véleményére kiváncsi.
Az Egyesület elnöke, Pethő Attila egy nagyon alapos összeállítást készített az Interspar Sugovica parti építkezésével kapcsolatban, melyet a www.baja.hu-n találhatnak meg.

Tisztelettel:
Gál Zoltán
a Bajai Városvédő Egyesület tagja.