Germesdorfer Creative Commons License 2007.02.16 0 0 26

Sziasztok!

 

Tök jó, hogy találtam egy ilyen topikot! (Bár kicsit mélyre kellett ásni érte. :)

 

Kérdésem:

 

Szokásos kezdet: "végre találtunk egy házat, ami tetszik, de..." :) Szóval: de a falak és a mennyezet találkozásánál nagyon csúnya repedések vannak. (Nem csak hajszálrepedés, bele lehet látni.)

 

Az eladó -- aki egyébként korrektnek tűnik -- azt mondja, azért reped, mert nincs rajta koszorú, de már nem mozog tovább, a repedéseket pedig el lehet tüntetni. De ha nem hisszük, nézessük meg statikussal.

 

Naná, hogy megnézetem statikussal, ha tényleg meg akarom venni, de egyelőre nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele. Létezik olyan, hogy az építés után mozog a ház (koszorú hiánya miatt), és azután abbahagyja? Vagy ne vegyek meg olyat, amin nincs koszorú? (Az eladó szerint a környéken sok ilyet építettek.) Milyennek tűnik ez nálam hozzáértőbb szemmel? Hülyeség miatt aggódom, vagy ellekezőleg, sürgősen hagyjam a fenébe?

 

Meg az is érdekelne, hogy nagyjából mennyiért néz meg ilyet egy statikus. Van valakinek erre vonatkozó tapasztalata? (Neten keresgéltem, de persze tájékoztató összeg sincs sehol.) Mégis, kb. mennyit fogok megint rákölteni egy házra, amit aztán megint nem veszek meg. :)