timlim Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1578

Küldtem neked mail-t az eddigi történésekről.

 

Mivel esetleg másnak is érdekes lehet, amit írtam, (a nagy részét) bemásolom ide is:

 

Az egy alkalom/testrész után hatalmas tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de az eddigieket szívesen megosztom…

Miért vágtam bele? Nálam a szoknya, mint viselendő ruhadarab, szinte az ismeretlen kategóriába tartozott, egyrészt mert a szőrtelen állapot (=nem nagyon látszik) havonta max. néhány napig tartott, másrészt mert a sok-sok szőrtüszőgyulladás eredményeként a lábam tele van kis barna pöttyökkel (állítólag a lézer ezen javítani tud, majd meglátjuk), majdnem minden szőrtüszőnél, ami a gyulladások sebeinek maradványa.

Hogyan választottam helyet? Rengeteget kutattam a neten értékes információk után, de nem sok hasznosra leltem. Ősz végén eldöntöttem, hogy nem szeretnék még egy olyan nyarat, mint az eddigiek (hosszúnadrág, strand csak elvétve, ha nagyon „muszáj”, stb.) Októberben abbahagytam a gyantáztatást. Hát, őszintén szólva innentől nem sokat teketóriáztam. A sarki kozmetika típusú helyeket én eleve kihagytam a lehetőségek közül, árban az esetek nagy részében jók, de én valahogy nem bízom bennük. Persze biztosan van köztük is jó, de nem akartam kísérletezni. Neten találtam egy helyet, ahová elmentem konzultációra, és náluk bele is vágtam. Szegény hozzá nem értő haladónak úgyis mindenki azt mond, amit akar, beszéljenek a tapasztalatok…

Tapasztalataim: Mint a fórumban is írtam, hónaljon szinte semmi nem nőtt ki dec. 29 óta, alig pár szál árválkodik. Lábon már nem ennyire jó a helyzet. Ez elég nagy felület, a kezelőfej pedig elég pici, így láthatóan vannak kis területek, amik kimaradtak a kezelésből. Ezek pár négyzetcentiméteres kis darabok, ne gondolj tenyérnyi foltokra. Azokon a részeken, ahol megtörtént a kezelés, látványos a hatás, de azért több szőr nőtt ki, mint hónaljon (ha jól tudom, akkor a testrésztől is függ, hogy kb. hány kezelés hoz eredményt), kb az eredeti mennyiség 20-30 %-a lehet kinőve. Persze ez nem azt jelenti, hogy több nem is fog kinőni, mert vannak éppen pihenő szőrtüszők, amik nem növesztenek szőrt, ezért kell sokszor menni.

A „tortúra”: 1-2 mm-es szőrszálakkal kell megjelenni, testápoló, dezodor, stb. használatát mellőzve. Valamilyen zselével bekenik, és már kezdődhet is a dolog. Utána gyulladáscsökkentő krémet kennek rá. Aznap már nem szabad zuhanyozni. 1-2 napig mellőzni kell a kozmetikumok használatát (én inkább 3-4 napig nem használtam, biztos, ami biztos), ha picit piros a bőr, lehet rá kenni pl. neogranormont (nekem egyedül a bikinivonalnál a comb belső felén volt ilyen problémám, ott mintha picit „megégett” volna a bőr. De nekem ez itt különösen érzékeny terület, gyantánál sem lehetett partonossal csinálni, hanem csak a felkenős-letépős módszerrel, különben lejött a bőr felső rétege, és kb. 2 hétig ott volt a nyoma, néha még a másik gyantával is). Néhány napig kerülni kell a kádfürdőt, szaunát, hónalj esetén a sportot (nem jó, ha nagyon megizzad), és zuhanyzásnál inkább langyos, mint forró víz javasolt, de ezt érzi is az ember, 1-2 napig a túl meleg vízre nekem érzékeny volt, tényleg mintha egy nagyon picit megégne a bőr (itt most ne olyan égésre gondolj, ami szemmel látható).

Milyen érzés? Sok helyen fájdalommentesként hirdetik, hát nekem nem az, de lehet, hogy én vagyok túl hisztis. Kicsit olyan érzés, mintha minden ponton, ahol szőrszál nő belém szúrnának tűvel egy pillanatra és közben még égetnének is egy kicsit :) Remélem nem hangzott nagyon ijesztően, ennél jobb hasonlatot nem tudok. Ahol sűrűbb a szőrzet, ott több a szúró érzés egyszerre, vagyis kellemetlenebb.

Első alkalommal a hónaljat csinálták, akkor 2. konzultáción voltam, és volt ennyi bejelentkezett vendég nélküli idejük, és pedig örültem, hogy legalább azon túl lehetek egyszer, és kipróbálhatom, mire számíthatok. Hááát, annyira szörnyű volt, hogy végig potyogtak a könnyeim, na jó, nem végig, az első 1-2 percben még nem :) Valószínűleg nem voltam felkészülve a kellemetlenségre, hiszen mindenhol azt írják, hogy fájdalommentes. Illetve a hónaljamon nagyon erős és sűrű és fekete a szőr, e miatt is lehetett az extra fájdalom. Ilyen kezdés után szabályosan rettegtem a folytatástól. A lábra mondhatom, hogy inkább a „kellemetlen”, mint a „fáj” kategóriába sorolnám. Vannak érzékenyebb pontok, de simán bírható.

Azt mondják, hogy a szőrök 1-2 hét alatt potyognak ki, nekem ez inkább 3 hét körül volt, de kijöttek szépen.

 

Ha valami butaságot írtam, azért előre is elnézést, igyekeztem az eddig hallottakat és olvasottakat, valamint a saját tapasztalataimat (ami nem feltétlenül igaz mindenkire) összefoglalni.

 

 

Előzmény: Móki 07 (1576)