kisharsány Creative Commons License 2007.02.11 0 0 321

 

  Kedves Afrikaans6 !

 

 Így utólag még: A fehérlóáldozás öröklődött - mint szertartáselem - a magyar magocok vonalán, s így a vonal valószínűleg a többi elemet is tartalmazhatta. Visszafelé ez nyilván azt jelenti, hogy onnan származnak az öröklődést biztosítók. A szertartásról a krónikák feljegyzései is tanúskodnak, nemcsak a néphagyomány. A magocokról a Fehér M.Jenő által fordított inkvizíciós jkv.-ek is bőven beszámolnak, soha nem pld.sámán-t, hanem magoc-ot használva. Az utolsó 'feljegyzett' szertartás Mátyás idejében a Kampó táltos által végzett volt,( a táltos egy lépcsőfokkal a magos alatt helyezkedett el a hierarchiában) ami nem jelenti azt, hogy utána már nem volt. A magocok által előidézhetett jelenségek közül levéltári hivatkozással számol be Wass Albert egyik könyvében többről, míg levéltári hivatkozások nélkül olyan "szépirodalmi"  történeteket is ír, melyben szereplő hatások normálisan elképzelhetők, illetve reálisak mai tudásunk szerint (legalábbis az ezzel foglalkozók tudása szerint) pld: hipnózis, telepátia, tömeghipnózis, felhő(köd)előidézés stb.

 

 Ez utóbbi pld. azért érdekes, mert Masaru Hamoto minapi könyvében ír a tudattal 'vezérelhető' felhőjelenségről (nála oszlatás), melyet kívácsiságból többször kipróbáltam, és működött, holott gyakorlatom semmi, csak "megengedem" hogy valami működhet, s úgy vizsgálom. A telepatia dolgát nyilván nem kell magyarázni.

 

Ezekkel csak azt akartam jelezni, hogy ha egyszerű módon bármily pici eredményt is el lehet érni, akkor életszerű gyakorlással, képzéssel, hagyományok, tapasztalatok megőrzésével, és elsajátításával mennyivel többet.  S itt kapcsolódnak tudatunkba a régről leírt dolgok valószerűségének, valóshatóságának kísérteties valószerűséghetőségei.

Előzmény: Afrikaans6 (319)