klsderm Creative Commons License 2007.02.11 0 0 1569
Tényleg nem a kozmetikusokat akarom védeni, de alig tanulnak valamit a szőrnövekedésről. 5 évig voltam vizsgabiztos-elnök kozmetikus vizsgán Hajdú-Bihar megyében és a könyveikben csak igazán az alapok vannak benne. A lézerről, a villanófényről meg semmi. A funkcionális anatómiából pedig egyáltalán nem lehet ezt megtanulni. Kérdezzenek meg egy sebészt, vagy nőgyógyászt, mit tud a hajváltási szakaszokról, vagy a szőke és vörös szőrzet fénnyel történő eltávolításáról.

A veszély inkább a gyors megtérülésből adódóan nagy. A disztribútorok egy napos tanfolyam elsajátítása után „belehajszolják” a kozmetikusokat a vételbe. Betanítás egy nap, gyakorlat nem kell, mert ők alapból úgy is ügyesek.

Decemberben volt az évi Bőrgyógyász Nagygyűlés, rengeteg kiállítóval. 6-8 céggel tárgyaltam, és én, aki 6 éve keményen benne vagyok a lézerben, tényleg beszédültem, mert mindenki csak szuperlatívuszokban beszélt a gépéről. Olyan tulajdonságokkal ruházták fel az eladandó gépeket, hogy csak tátottam a számat. Ha nem lenne gyakorlatom, bármit rám tudtak volna sózni, könnyen meg tudtak volna vezetni.

A Rucsii kozmetikusa is hamar meg fogja tanulni, hogy gép és gép között igen nagy különbségek lehetnek, és hogy ez egy igen kifinomult szakma, amely elsajátításához sok idő kell, ahol jól lehet keresni, de gyorsan nagyot is lehet bukni.

Kadardr