PBGI Creative Commons License 2007.02.09 0 0 2

Hogy velem mi történt?

 

A Fidesz tüntetésre indultam kicsit megkésve fél 4-kor, előtte telefonált az egyik kedves ismerősöm, hogy inkább a Kossuth térre menjek, mert visszafoglaljuk (az egyébként minket jogosan megillető) teret. Mikor odaértem, már jócskán elmúlt 4 óra, de azért nem nagyon maradtam le semmiről.

OV beszéde után, úgy 3/4 6 körül elindultam a Rákóczi úton a Blaha irányába, mert metróval mentem haza (és az ünnepségre is így mentem egyébként - mellesleg odafele láttam egy 4 gyermekes csőcseléket, akik az Astoriánál szálltak le zászlókkal, sajnálom, hogy nekik nem szóltam, de nem tudtam a történésekről).

Szóval, amint sétáltam az Astoriától elfelé, felhívtam azt a barátomat, hogy mondja el, hogy mi a helyzet, esetleg találkozhatnánk is valahol. Ez két perccel a himnuszok után történt.

Elmondta, hogy a hátsósorban áll és a rendőrök gumilövedékkel meglőtték a hasát, és kérte, hogy menjek oda. Mivel egy jó, alapos veréshez nem volt kedvem, ezért inkább folytattam utamat. Eltelt egy perc, és Philip is bemondta, hogy inkább az Erzsébet híd felé menjenek azok, akik mondjuk a Ferenciek terét veszik célba, mert hamarosan megnyitják ott is az utakat.

Kb. 5 perc múlva egy másik ismerősöm hívott, aki a Károly krt.-on a Kálvin tér felől közelítette meg az Astoriát 4.50 körül. Előzetesen úgy volt, hogy találkozunk, de esélyünk sem volt már ott, tehát a Viktor-beszéd előtt már letettünk róla. Ennek ellenére mégis felhívott, és mondta, hogy látja, hogy füstfelhő gomolyog az Astoriánál a Deák tér felől. Már akkora a füst, hogy alig látja a 47-es villamos megállóját, de majd közelebb megy. Itt el is ment a térerő, megszakadt a beszélgetés, mivel a metróban voltam. A Batthyány térre érvén villámgyorsan rohantam fel a mozgólépcsőn és hívtam a muksót, hogy ne menjen a Deák felé, mert balhé van. Akkorra már megfontoltabbá vált, és szerencsére esze ágában sem volt arra menni. A másik ismerősöm (aki megsérült) is hazaért hamarosan, mert nem volt kedve még egyszer meglövetni magát, de elmondása alapján egy halálközeli élménnyel gazdagodott, hála a lehengerlő rendőrségnek, amelynek mottója: "Szolgálunk, és vétünk!"

Előzmény: bevmatmegvan (-)