Gy77 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 1069

Szia.

Kerdeseidre valasz (ismet megjegyzem, hogy ez azert csak egy szubjektiv velemeny, es Johannesburg-ot, azon belul is foleg Sandton-t tukrozik):

I. Nem, nem igazan van a varosnak olyan resze, ahol a kozteruleteken az emberek nagyon setalgatnanak ejszaka, bar ahol en lakok, peldaul a hatso kapu eg elipszis alaku utcara nyilik, aminek konkretan egy ki-be jarata van, amit sorompoval, es biztonsagi orokkel vedenek. (Az utca hossza nincs egy kilometer, de ott lehet biztonsagosan setalni egy keveset, mig az ember meg nem unja).

II. Nem igazan tema itt a fekete-feher parkapcsolat, szerintem, azokban a korokben ahol en elek, a fiatalok kozt ez egy teljesen termeszetes dolog, bar az biztos, hogy nem gyakori.

III. Az iskolaztatas es az egeszsegugy egy teljesen kulonallo tema. Mind a kettobol letezik a public, ill. a private verzio. Ez ugyben sajnos nem tudok peldaval szolgaltatni, az biztos, hogy a felsooktatasi intezmenyekbe szinte lehetetlen a private school-okon kivul mashonnan bekerulni.

IV. Mint azt elozo levelemben is leirtam (nem tudom, nem figyeltel e ra, vagy csak tul eros ez a beidegzodes Afrikarol), termeszetesen az egy vagyoni csoportba tartozo emberek borszintol valo fugges nelkul toltik korulbelul ugyanazon a helyen a szabadidejuket.

V. Valoszinuleg en vagyok egy konzervativ vaskalapos f*sz, de nekem Magyarorszagon sem jutott soha, meg csak eszembe se, hogy egy korso sorrel leuljek egy vadidegen tarsasag asztalahoz dumalni.... Valoszinuleg, ha velem tennek, legyel az akar te is, eleg hamar a p***ba kuldenelek el. Bocs ez van...:(

VI.Egy eleg nagy multinal dolgozok, de amugy is igaz, hogy a cegeknek oda kell figyelniuk a dolgozoi faji aranyara. Ez, plusz az elobb emlitett iskolaztatasi gondok egyutt okozzak, peldaul hogy en most itt vagyok, ugyanis hosszu idon at senkit nem talaltak, aki el tudja ezt a feladatot latni, es megfelel az iment vazolt kovetelmenyeknek. Van sok fekete kollegam, es nem jellemzo, hogy akarmilyen jellegu baj lenne veluk ( Ok is mernokok...:))

VII. Ez nem csak a feherekre igaz. Ezek allasok, amit valakik megcsinalnak, normal munkaberert. Nem ertem, ennek megint mi a koze a faji identitiashoz, de mindegy.

Na enny:

Gy

Előzmény: Triste (1066)