bubus Creative Commons License 2007.02.07 0 0 3486

Traian Basescu román államelnök hasznosnak nevezte a szoftverkalózkodást, és közölte Bill Gates-el, hogy Romániát a jogtalan szoftverek segítették hozzá virágzó technológiai iparának kifejlődéséhez.

Basescu a román fővárosban, a Microsoft globális technikai központjának megnyitóján találkozott Bill Gates-el, és közölte vele: "A szoftverkalózkodás segített a fiatal generációnak a számítógépek felfedezésében, és alapot képezett a román számítástechnika fejlődésének. Segített a románoknak abban, hogy fejlesszék kreativitásukat a számítástechnikában, mely most már világszerte híres, és egyben megalapozta a Románia és a Microsoft (Bill Gates) közötti barátságot." Gates erre a kijelentésre nem reagált.

Az EU-hoz frissen csatlakozott, volt szocialista Románia tíz évvel ezelőtt vezette be a szoftverkalózkodás elleni törvényeket, de az országban a szerzői jogok megsértése a mai napig virágzik. Szakértők szerint Romániában a szoftverek 70 százaléka illegális, és Bukarestben a belvárosi irodaépületeket még most is rendszeresen felkeresik olyan "üzletkötők", akik másolt szoftvereket árulnak CD-n és DVD-n.

Külföldi befektetők szerint Románia IT szektora a gyorsan növekvő gazdaság miatt az egyik legígéretesebb befektetési lehetőség. Ez köszönhető a technikai oktatás magas színvonalának, az alacsony béreknek valamint a hackerek virágzó alvilágának.

 

No Comment.

 

forrás:http://www.sg.hu/cikkek/50210

 

Üdv PinaBubus