Évi5 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 13552

Szia Csali42!

 

Köszi legelőször is, hogy adsz pár ötletet. A homokozót én is a konyhakert elé gondoltam, a kép jobb oldalára, így délelőtt odasüt a napocska, felmelegíti a homokot. Levendulám van is, éppen tegnap láttam, hogy pár kis magról kikelt növényke is van, azokat át tudnám telepíteni. Zsályám nincs, de jó ötlet, beszerzek majd a tavasszal pár tövet. (Úgy is sok recept írja az ételekhez)

 

A fal elé vegyes virágágyást gondoltam, örökzöld és lombhullatókat egyaránt, úgy ahogy írtad, hogy a virágok hátteréül szolgáljanak. Az örökzöldek közül a tuját nem szeretem (egyennövények, tájidegen, tetvesedő), valami olyan növényre gondoltam, mely oszlopos termetével megtöri a bokrok gömbformáját. De csak a tiszafa jutott eszembe, abból is a kisnövésű fajta. Nem igazán mutatna jól egy több méteres példány. Ismersz olyan növényt, mely a fenti paramétereknek megfelel?

 

A Cornus ezt a fajtáját nem ismerem, de tetszik nekem is a weigela és a spirea.

Bevallom, a kezdő ötletet az egyik csomagküldő kertészet alacsony cserje kompozíciója adta, mely 5 növényt tartalmaz, ahogy olvastam a tulajdonságaikat, az én kertem igényei szerint pont ideillenének. Ha tévednék, bárki megcáfolhat.

- Gyöngyvirágcserje (Deutzia gracilis)
- Törpe aranyvessző (Forsythia Tetragold)
- Victoria rózsalonc (Weigela florida Victoria)
- Ezüstös jezsámen (Philadelphus Silberregen)
- Firelight gyöngyvessző (Spiraea japonica Firelight)
De mind jobban belemélyedek a témába, annál bizonytalanabb leszek, így bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok.

Előzmény: Csali42 (13547)