Bandipilot
2007.02.06
|
|
0 0
189
|
Hali!
Miocso, te az MHSZ-nel loveszetre is jartal? Most komolyan kerdezem.... Itt az a procedura, hogy pl. veszely eseten a gep egybol veszsullyedest hajt vegre es alacsonyabb magassagon (pl 15 ezer lab) mar nincs akkora veszelye a fegyverhasznalatnak (az utasokra nezve persze igy is veszelyes lehet egy eltevedt golyobis). Egyebkent meg egy elavult PA63 -ast (ami regen a rendorsegnel es a honvedsegnel rendszeresitve volt, biztosan ismered az MHSZ-bol vagy a honvedsegbol) is "el lehet sutni" 2-3 mp alatt de nekem spec volt reszem lokikepzesben es tudom, hogy egy modern fegyvert becsatolt tokbol, a derekszijadon rejtett es biztositott allapotbol nem egeszen 1 mp alatt tuzkesz allapotba lehet hozni, innen mar csak gyakorlat kerdese hogy a celzas mennyi idot vesz igenybe. Magyaran szolva ha nalam van egy pisztoly akkor a kessel ram tamadonak van mondjuk 1 mp-e hogy megszurjon, utana en jovok es lovok :) persze ha en hatralepek mikozben meg akar szurni es kozben eloveszem a fegyvert akkor megint en nyertem. Persze a hatulrol a torokhoz szoritott kes ellen ez is keves lehet, vagy ha pl. tuszejtesre kerul sor... de van szamtalan mas szituacio amiben segithet ha van fegyvere valakinek a szemelyzetben (persze ha idiota kezebe kerul akkor rosszabb mintha nem is lenne).
Ne ertsd felre, en nem tartom ezt tokeletes megoldasnak, csak erdeklodtem hogy otthon mi a helyzet es lerajzoltam nektek az amerikai szituaciot ezzel kapcsolatban.
Na jo volt ez a kis OFF-ozas, mindenkitol elnezest kerek de elkanyarodtam a "nok a repulesben" tematol ... mostmar tenyleg csak akkor szolok ha a temaval szorosan kapcsolatos ...
Bandi
|
Előzmény: Miocsó (188)
|
|