Évi5 Creative Commons License 2007.02.04 0 0 13534

Sziasztok!

 

Olvasgattalak benneteket, sok hasznos infót találtam virágokkal, cserjékkel kapcsolatban.

Segítségetekre lenne szükségem, pár ötlet, tanács kellene, milyen növényekből készítsek virágoskertet. A paraméterek a következők lennének:

Van egy nagyjából 11 x 11 méteres, négyzet alakú pázsitom, mely egy facsemete kivételével üres. A füves terület keleti oldalán, a szomszéd alacsony melléképülete helyezkedik el, erre a részre szeretnék hosszan kistermetű cserjéket, évelőket ültetni. Ide a nap déltől süt egészen estig, a talaj meszes, tápanyagdús. Ha a facsemetém megnő, akkor talán késő délután fog árnyékot vetni a virágoskert utolsó negyedére.

Nagyon tüskés, szúrós növényt nem akarok ültetni, mivel kisgyerek van a háznál.

Ha bárkinek van valamilyen ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy ezen a kertrészen a babának egy kis homokozó, játszóhely, szülőknek asztal székekkel helyezkedjen el úgy, hogy közben virágokban gyönyörködhessünk.

A füves terület le van rekesztve a felső kerttől egy kerítéssel a kutya miatt, így ez a lenti birodalom csak a mienk. A kert legvégén egy kis részen epres, málnás, konyhakerti rész van.

A képek ebből az irányból készültek, északról fényképezve. A képen látható fa egy barackfa, vele egyvonalban helyezkedik el az említett facsemete, egy datolyaszilvafa, mely nagyjából cseresznyefa termetű lesz.