Mumu Creative Commons License 2007.02.03 0 0 664

Latod itt van a mentalitas kulonbseg amirol irok ( tehat az a modus ahogy  nagyon sokan a demokraciat ertelmezik.

Egyesek-en is azt gondolom-legyen annyi lap,Tv radio internet lap amenyit megalapoznak.Mindenki azt nezi,olvassa,amelyiket akarja. Alabb demonstralni veltem hogy az a bizonyos  ballib media tulsuly nem igaz,hogy szamaban,lehetosegeiben,a jobb orientalasu media nagyobb szamban van. Arrol nem tehetek hogy ugy erzitek ez nem eleg,azert nemeleg mert nincs nagy befolyasa. Befoilyasa mindig csak arra a rethgte van amelynek a stilusuk,allitasik szompatikusabb. Soha nem is lesz tobb. Ez MO-n mostkb. a fele a politikarol  erdeklodo embereknek. A masik fele ugy altszik  nehezmenyezitek mast olvas. De ugy erezitek hogy az tul sok. A  masik menatlitas az eslo ellenkezoje. Ti ugy szeretnetek hogy ams velemny ne artikulalodjon csak a tietek..A kinalattal szembe  (viragozzek minden virag ) ti a megtilztast,eltiltast,sorgalmazatok hogy az embereket "ne butitsak ".Persze hogy mi a buta azt szivesen meghataroznatok.Csak hogy ez eppen az a diktaturara valo torekves amit a komcsiknal nehezmenyeztettek,elfelejtve az az elotti diktaturakat is.

Annyi foldi sugarzasu TV-et lehet csinani amenyit akartok. Magan őenzbol mint a baloldal. De a jobboldali reteg ki szamolta nem erdemes nekik ezt csinalni .Azert nincs. Visztont van eppen ugy mint a balnak HirTV.je amelyszinten kereskedelmi.

Persze aki csak egy oldalt olvas az olyan informaciuokat is kap. Az egyik hir megerositi a amsikat es igy epul egy infora,publikaciora a masik az egesz epulet.Aztan kiderul hogy ez megsem eleg ahhoz hgogy az abszolut igazsgot elfogadjak..ert a amsik mast olvas.Vagy eppen a jopbbot de elborzad stilsutol,embergyulolkodesetol, ontomenyjezesetol es a teljes realitasidegensegetol...

Egy napazzal fogok majd fogallkozni hogy ossezgyujtom a Magyar Nemzet illetve a Nepszava embertserto,gunyos es ragalmazo kitetleitr,de eleg a jellzoket amelyekel a amsik felet illeti..ez eleg ahhoz hogy dokumenatljam miert erzitek a baloldali mediak folenyet.Mert az emberek jo tobbsege nem szeret allandoan veszekedni,karomkodni megalzni az ellenfelet..Ha el gondolod laknal ket szomszed kozott akiket egyforman szimpatizalnal de az egyik egesz nap tucskot bogarat mondna a amsikrol,megemlegetni hoyxg micsoda osei lehetnek a masiknak,stb. es lenen a masik aki ezt ha eppenugy nem szimpatizalna az elsot de nem szitokkal hanem ervekkel vitazna akkor melyik szoszedhoz jarnal el szivesebben ?

Jean Jaques Rouseau allitja hogy az embernek van egy termeszetes jogerzeke es azzal szuletik meg,hogy  mar bolcsoben is tudja mi az ami rossz es mi az ami jo ,ezt persze alaposan eltulozta Jaques baratunk ,  de annyi biztos hogy a legegyszerubb ember is tudja mi az amit jonak tart es mit nem (az mas hogynem  mindig azt akarja csinalni ), Igy az emberek sajat jogerezekuk alapjan hataroznak esvalsztanak ,akar mediat is. Es ez halistenek  ha nem is minden de eleg ,ellentetben azzal hogy valami sok de nem eleg ( OV panasza) ...

Előzmény: tivadar (661)