tracy71 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4911

Sziasztok!

 

Hát jó sokat írtatok, alig tudtam mind elolvasni.

 

A Gyed és családi pótlékról annyit, hogy egyiket sem kell évente megigényelni. Mikor a nagy GYED-es papírt leadtad az igényedet, az az egész időre szól, nem csak az aktuális évre. Az adózással kapcsolatban viszont felhívnám figyelmeteket valamire:

 

2006-tól ugye csak a 3 gyerek után lehet családi kedvezményt igénybe venni, KIVÉVE AZON CSALÁDOKAT AHOL AZ ELSŐ, VAGY MÁSODIK GYERMEK ÉRKEZIK: ott a következők szerint kell eljárni:

Aki 2005.decemberében családi kedvezményre volt jogosult (magzati kedvezmény), az a baba megszületésének hónapjáig jogosult a kedvezmény igénybevételére.

 

Vigyázzatok erre, mivel a munkáltatók "szeretnek elfeledkezni" erről. Én is többek között emiatt leszek önadózó.

 

Ertal! Vezess minél sűrűbben, majd rájössz, hogy milyen jó dolog! A magad ura vagy, oda mész és akkor, amikor és ahová csak akarsz.

 

Fogár! Gratulálok az autóhoz! Balesetmentes közlekedést!

 

Shaish! Látom már most megvan az érdeklődési köre a kis Csabinak.

 

Tória! Nagyon ügyi a kicsi! Látni lehet rajta, mennyire élvezte az úszást!

 

És egy hír! Balázs önállóan, magabiztosan megy (néha előre lendülve fut) már kb másfél hete. Már az utcán a séta közben is "cikis neki", hogy anya fogja a kezét, ezért előszeretettel csavargatja ki a kezét a kezemből.

A szél meg annyira fúj, hogy majd el fújja Balázst (meg engem is).

 

És visszatért életünkbe a délelőtti alvás (és megvan a délutáni alvás is). Így, hogy túl vagyok a vizsgaidőszakon...... de amikor tanulnom kellett, akkor alig volt alvás!!!