kannibál Kovács Creative Commons License 2007.01.31 0 0 57748

Röviden véleményezném az elmúlt napok átigazolásait:

1. Angol másodosztály.

Sikerült lerombolni azt az illúziómat, hogy ez egy színvonalas bajnokság. Ameddig magyar szinten nagy tehetségnek számító játékosok meg sokszoros válogatottak igazoltak oda, úgy hittem, hogy egyfajta rang, ha valaki ebbe a ligába szerződik. Tímár és Ferenczi szerződtetése kigyógyított ebből a tévhitből...

2. Vadócz

Szerintem a Motherwell színvonalánál jobb játékos. Ámde annyira megalázó volt már a helyzete az Auxerre-nél, hogy még mindig ez a skót kiscsapat a kisebbik rossz. Tessék megbecsülni a játéklehetőséget!

3. Gera és Király

Hahó, fiúk! Ideje lenne felébredni! Nem vagytok Európa-klasszisok, akik csak úgy válogathatnak a játéklehetőségekben. Lassan már röhögök, ha a Nemzeti Sportban az átigazolási esélyeikről olvasok (Közelebb került a megállapodáshoz a két klub = a nemzetközi helyzet fokozódik). Érdekes módon a méregdrága (játékosként semmit nem érő) Beckhamnek vagy a hájpacni Ronaldónak milyen gördülékeny volt az új szerződés összehozatala. Bezzeg a mieinknek...

+1 dolog

Földi Imrét jelölték a Nemzet Sportolójának. Bevallom, ő az egyetlen, akinek a személye nem háborít fel (szerintem Grosics érdemelte volna a címet). Földi nagy sportember volt, és a magyar súlyemelősport is megérdemel egy kitüntetést. Tiszta röhej, hogy az NS közönségszavazása Monspart Saroltát hozta ki befutónak (persze egy bulvárlaptól mit várjunk...). Az MLSZ elnöksége pedig segget csinált a szájából Dunai jelölésével, hiszen a futballszövetség "hivatalos" jelöltje rögtön az első rostán kiesett.