Pietro 72 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 119
Sziasztok!

Eddig figyelemmel kísértem a megjelenő hozzászólásokat, de mivel mostanában aktuális az előszerződés kötése és megismertem az új 17 oldalas aláírandó változatot, gondoltam megosztom veletek a véleményem.

Azt kell mondanom, ez az előszerz. annyi még közelítőleg sem definiált dolgot tartalmaz, hogy így nem szabad aláírni. Mindenképp kérni kell egyes pontok változtatását, de legalább megnyugtató megmagyarázását. Utána mindenki eldöntheti, szerződik-e vagy sem.

Előre bocsátom, olvastam a korábbi hozzászólásokat és azzal nem értek egyet, hogy majd a végleges szerződéskor már biztosan lesz konkrét

1. A műszaki leírásban még a csempe és társai megközelítő minősége sincs megnevezve, vagyis nincs mihez viszonyítani, mit kell számonkérni, ill. mi az a minőség, amit valami azonos minőségű anyagra változtathat az építtető. Az késő, hogy majd a végleges szerződéskor már konkrétabb lesz minden, hiszen most írunk alá egy olyan szerződést, ami köt!

2. Ha ugyanaz (és persze remélem) mindenkinek az előszerződés szövege, akkor a 2.2.1 pont is egy nagy lutri. Mi a déli oldalon lévő házsorban veszünk lakást és egyáltalán nem mindegy, hogy a későbiekben a Budaörsi út felőli területen milyen magas épületet és amiénktől milyen távolságra építenek majd. Konkrét terv hiányában minimum meg kell egyezni és szerződésbe foglalni, hogy mi a rendezési terv. milyen magas és hány méterre álló épületet lehet odaépíteni. Azért gondolom a penthouse lakást vásárlók sem örülnének, ha csak egy kicsit magasabb épületet húznának fel melléjük, miközben azt hihették, nem zavarja majd semmi őket a kilátásban.

3. A szavatosság kérdése frankón le van passzolva a kivitelezőre, ha ő eltűnik (már volt ilyen) akkor saját pénzből majd jól megcsináltathatjuk a hibákat???

4. Ha nem lakni akar valaki, hanem befektetni, akkor gondolom nem izgalmas kérdés a szépen hosszan elnyújtott határidők sokasága (jogerős építési engedély, az attókl számítandó birtokbaadás dátuma ...). Mi a 2008 1. majd 2. negyedéves ígéret miatt vágtunk bele, igen rosszul esne egy 2009-es költözés (a szerződés szerint az éppíttető eddig kihúzhatja).

Vannak még fontos pontok, amiket érdemes egyeztetni,de várom sorstársaim véleményét, tapasztalatát.

Ciao P.