Bocs, kedves Fantomasso, de én nem lelkesedtem a Gerbaud-ért, nem azt mondtam, hogy szuper, hanem azt, hogy érzékelhetően javult a korábbi "lehúzás-ezerrel" stílushoz képest. És ezt olyan külföld ituristák mondták, akik előtte kiszédültek a NY-ból és nem először jártak Budaepsten, teháta Gerbaud-t is "ismerték" már...
Egyébként az a mokka-torta vagy a mi afene, amit én válaszottam a GEbaud-ben, az kifejezeten finom, izletes és fantáziadús volt, európai módonelkészítve és nem fél kiló cukorral "ízesítve'.. SAcher tortát én itt ne mválasztttam volna, dea jányom igen és bár természetsen nem olyan mint Bécsben, deazért elviselhető volt.
Az istény, hogy az áltlaános sütemény választék a vitrinben nem hozott lázba...
Szamosok valóban jók, de túl sok van belőlük, bárhová mész ma a vársoban, Psten és Budán, mindehol csak Szamosba és ugyanabba az ízvilágba botlasz... Néha (nem is néha) szükséges azonban egy kis változatosság...
Tavernában évek óta nem jártam, de amit akkoriban ott láttam, az nemhogy lázba nem hozott, de inkább taszajtott onnan... Bergmann-t nem ismrem, az hol van? És a "Horváth"??
Én ezekben a csodahelyekben alapjaiban nem hiszek, mert önmagában a magyar cukrász kultúrát tartom pocséknak és fantáziátlannak, itt legfeljebb arról beszélhetünk, hogy a már csontig megunt 8-10 féle standard süteményt ki mennyire jól vagy szarul vágja össze...