nájckingdom Creative Commons License 2007.01.30 0 0 13784
"fújrohattzsidók."
Ne zsidózz, légy kultúrember!
Az általam nagy koponyának tartott, rendszeresen figyelemmel kísért olajcsúcsügyi szakértők között kapásból az alábiak zsidók:

Richard Heinberg - http://www.richardheinberg.com/ ( ő nem hangoztatja identitását publikációiban)

Jim Kunstler - http://www.kunstler.com/ - életrajzában is írja származását, emlegeti szekuláris zsidóságát és az Izrael-kontra iszlám kérdésben szerintem nagyon is elfogult véleménye van,(bár a kritikák hatására finomított álláspontján) de ettől Suburbia ügyben, az autóstársadalom és a mai amerikai gazdasági társadalmi modell, a globalizáció fenntarthatatlanságának kérdésében brilliáns kritikus.

Dmitrij Orlov - http://www.cluborlov.com/ClubOrlov/index.html
A Szovjetunió korábbi és az USA várható összeomlásának összehasonlításával robbant be a Peak-közegbe, az USA-nak sokkal durvább omlást jósolva, alapos elemzéssel. Orosz zsidóként még a rasszizmus amerikai fokát is sokkal durvábbnak ítéli, mint az oroszt!

Sharon Astyk - http://www.casaubonsbook.blogspot.com/ és http://www.ourvictoryathome.com/200things.html
Ő kimondottan "Jewishfarmer"-ként írja alá némelyik cikkét, nagyon büszke a vallására, hangoztatja, hogy az olajcsúcs utáni jövőben mekkora szerepe lesz újra a vallásoknak a közösségek összetartásában, de ebbe természetesen beleérti a kereszténységet és az iszlámot is. Fantasztikus dolgokat ír a kiskertgazdálkodáshoz, az organikus farmerélethez való visszatérés szükségességéről és lehetőségeiről, szerinte mielőbb 100 millió farmer kell az USA-ba.

A fenti zsidó származású, vagy identitású szerzőket mind nagyra becsülöm, ettől még az erőforrásválásg elemzése kapcsán nem kérdéses, hogy a világ sok , "post-oil" korban fenntarthatatlan állama között az egyik legfenntarthatatlanabb Izrael és hogy ez az állam agresszív politikájával csak fokozza a bajt a világ legfőbb olajrégiójának állandó feszültségben tartásával (ezt sok zsidó szerző is így látja). Ez nem más topikra való kérdés, mert összefügg a főtémával.
Persze tudjuk, hogy az Indexen szokott baj lenni a passzátszéllel, de ahhoz képest, hogy fenálló világrendünk nemsokára megszűnik (durván átalakul), ez legyen a legkisebb baj. A political correctness terrorja öngyilkos dolog. Többre megyünk a nyíltsággal. A hisztérikus "nem akarok ilyen témáról hallani" hozzáállás csak fokozhatja a bajt. Olajcsúcsügyben, zsidóügyben egyaránt.
Előzmény: kilenctizenegy (13781)