lilaköd mámor Creative Commons License 2007.01.29 0 0 282
Áramár a szolgáltatók igényei szerint?
A GKI szerint is érthetetlen az áremelés
2007. január 29. 12:34


MNO
Még a szakember szerint is érthetetlen az áram árának emelése, különös tekintettel arra, hogy nyáron, de legkésőbb egy év múlva felszabadul az energiapiac. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pénteken hozta nyilvánosságra, hogy az általános lakossági áramtarifa 4,6 százalékkal emelkedik február 1-jével, míg az iparág dolgozóinak 5,2 százalékos lesz az áremelés. Kóka János miniszter legutóbb augusztus elsején emelte a villamos energia árát.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=394387&rvt=5


szakközépiskolák bezárása? minek szakma? betanított munkás kell vazze. nem szakmunka.


"Befejezték az éhségsztrájkot a Lengyel Gyula szakközép tanárai
2007. január 29. 11:43


MNO
Befejezte a 150 órája tartó éhségsztrájkot Pécsi Ágnes, a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola tanára és a hozzá csatlakozó kollégái, szimpatizánsai hétfőn Budapesten.

Pécsi Ágnes elmondta, hogy a január 22-én kezdődött éhségsztrájk végére meghívták a Fővárosi Önkormányzat oktatási bizottságának tagjait, akik végigjárták az iskolát, majd egy rövid megbeszélést tartottak a tanárokkal.

-Eddig nem mérték fel az iskolát, még azt sem tudták, hogy van-e itt tornaterem, vagy nincs (...) kártérítést fogunk kérni, mert rengeteg diáktól elestünk, amiatt, hogy a felvételi időszak előtt jelentették be az iskola bezárását - mondta Pécsi Ágnes.

John Emese, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának alelnöke elmondta, hogy miután meglátogatták az összes bezárásra ítélt iskolát, újra visszatérnek a szakközépiskolába egy megbeszélésre."
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=394376&rvt=2

Megszűnő iskolákba felvételiznek? – Nem értesítették a diákokat
2007. január 29. 3:00


Dékány Lóránt - Magyar Nemzet
A szakközépiskolák összevonása és átalakítása érinti a most nyolcadik osztályosokat is. A felvételizőket ugyanis nem értesítették arról, hogy pontosan melyik középfokú intézmény szűnik meg vagy alakul át. Az általános iskoláknak február 16-ig kell postára adniuk a középiskolai jelentkezési lapokat, a fővárosi önkormányzat viszont csak február 22-re ígér végleges döntést.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=394262&rvt=2

Ingatlanadó?

Ingatlanadó minden lakás után?

Sávosan progresszív ingatlanadó bevezetését tervezi a kormány a lakásoknál. Ez derül ki a Hír Televízió birtokába jutott pénzügyminisztériumi döntés-előkészítő anyagból. Értékük szerint öt kategóriába sorolnák a lakóingatlanokat. Annál többet kellene fizetni, minél értékesebb a ház vagy a lakás. Az átlagos lakás adója évi 13500 forint lenne a tanulmány szerint.
http://www.hirtv.hu/?tPath=/gazdasag/&article_hid=118939

Ingatlanadó lesz, reálbér-emelkedés nem - Az átlagosnál értékesebb ingatlanokra vetne ki adót a kormány, az értékhatárról még nincs döntés.
index.hu/gazdasag/magyar/kat061012/

A csökkenő állami támogatás a legtöbb gyógyszernél drágulást jelent. Például, 15-18 százalékkal emelkedik az antibiotikumok és bizonyos fájdalomcsillapítók ...
www.fusz.hu/node/2770




Előzmény: A falu Bikája (277)