Furi(FTC) Creative Commons License 2007.01.27 0 0 16
 Még mindig nagyon fáj a dereka? – kérdeztük Puljezevicset, akinek a mozgásán, a járásán is látható volt, hogy minden lépésére vigyáz.
– Már nem sajog annyira, mint szerdán, amikor rásérültem a csehek ellen, illetve csütörtökön, amikor nem is szerepelhettem a horvátok ellen – válaszolta a vb-csatározások egyik hőse és fő-szereplője. – A gondos és hatásos kezeléseket azóta is folyamatosan kapom, és ezek eredményeként lassú javulást érzek.

– Miféle gyógymódot alkalmaznak az orvosok?
– Több kenőcsöt használok, ultrahangos besugárzást kapok, gyógytornász foglalkozik velem, és a rendszeres masszázs is sokat javít az idegbecsípődésen, amely roppant kellemetlen, nehezen gyógyuló, sok pihenést igénylő sérülés. Elegendő, ha annyit mondok, hogy már december óta küszködöm vele, és az is jelentős eredmény volt, hogy a keret világbajnoki felkészülésébe be tudtam kapcsolódni, valamint itt Németországban eddig három találkozón pályára léphettem.

– Elégedett a nemzetközi egészségügyi stáb munkájával?
– Nagyon jó német és magyar szakemberek fáradoznak szinte éjjel-nappal, hogy az egészségem helyreálljon. Különösen sokat köszönhetek csapatorvosunknak, Erdélyi Gábor doktornak, akinek persze rengeteget segít Klembucz Ferenc gyúró és Mezei Csaba, aki a keret technikai jellegű problémáinak megoldása mellett a masszázsnál, a kezeléseknél is segít. Hogy a regenerálódásom minél gyorsabb és jobb legyen, már nagyon várom Uwe Brandenburgot, a Kiel vezető terapeutáját. Ő a csoportmérkőzések idején a dánok, majd a norvégok elleni találkozóra egyaránt rendbe hozott, ezért tudtam segíteni a csapatnak a remek eredmények elérésében.

– A spanyolok ellen játszik?
– Ha jobban érzem magam, akkor feltétlenül, hiszen a világbajnok elleni csatát nem szívesen hagynám ki.

– Ha nem?
– Erre nem is akarok gondolni, hiszen szerda este már megkezdték a derekam gyógyítását, aztán a csütörtök és a péntek is ezzel telt el, valamint szombaton estig, a mérkőzés kezdetéig is kapok még kezeléseket. Nagyon remélem, ez elegendő lesz.

„Az a célunk, hogy a végén a legjobb hét között végezzünk.” (Puljezevics Nenad a magyar csapat terveiről)

 

– Mit vár a folytatásban a csapattól?
– A dánok megmutatták, hogy a világbajnok is legyőzhető, mi pedig megvertük a dánokat. Az a célunk, hogy a végén a legjobb hét között végezzünk. Ehhez negyeddöntőbe kell jutnunk. Szerintem nagyszerű, egységes, ezenfelül jól küzd a csapat, amely képes a még jobb játékra.

– A hétbe jutás pekingi selejtezőt érne.
– Ez az első lépés lenne. Nem titkolom, nagyon szeretném, ha pályafutásom újabb sikeres állomása lenne az olimpia.