kölni Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1942

Az Alentejóra rá kell érezni. Ez vagy megfog valakit, vagy nem. Én az elsö pillanattól kezdve tudtam, hogy ott otthon fogom érezni magam, de olyan látogatónk is volt már, aki egy éjszaka után fogta a batyuját és csak menekült onnan.

 

Evora nekem egyáltalán nem tetszett. Sok túrista zarándokol oda, hogy megnézze a csontkabinetet. Ez egy olyan helység, mely körös-körül emberi csontokkal van kifalazva. Biztos, hagy van ebben az országban érdekesebb látnivaló is.

  

Festöi hely a Vila nova de Milfontes. Alcácer do Sal-ban és Santiago do Cacém-ban is érdemes megállni. Setubálban még meg vannak a hangulatos kis mellékutcák, ahol még eredeti hangulatban olcsón és jól lehet kajálni.

 

Apropó kaja: Azt az ételt aroz marisconak hívják. Rizsbe fözik bele a tengeri herkentyüket és kis kalapácsot is szoktak adni a rák ollójának feltöréséhez. Van olyan étterem, ahol olyan kopácsolás van, mit egy építkezésen. Tipikus étel még a carne porco alentejano. Ez olyan pörkölthöz hasonló sertéshús foghagymás szósszal. A hús kagylóval együtt van megfözve. A bacalhau na braz egy pürészerü étel, mely sózott és szárított halból készül. Ha már ott leszel, próbáldd meg a tintahalat tintával és az éticsigát gombostüvel!

 

Lisszabonból nagyon gyorsan él olcsón el tudsz jutni vonattal Faróba. 

Előzmény: Bahía (1941)