noirp Creative Commons License 2007.01.23 0 0 434

Nekem meg nagyon izgatja a fantáziámat, hogy mikor lesz majd a következő kitörés. Isten bocsássa meg, de nem bánnám, ha még az én életemben bekövetkezne

...Nnnna, legalább már tudom, hogy nem csak én vagyok őrült...legfeljebb én nem mertem kimondani, nehogy lecinikusozzon valaki*, bátor vagy:-DD

Eljátszottam a kitörés- gondolattal, hallod-e, ez azért nagyon durva lenne, a por-és gázfelhő miatt három napig nem lenne nappal Németországban. Aztán a közvetlen környezetében ez is mindent letarolna, mint a Krakatau. Aztán ki sem látszanának a porból, ezt neked növénytermesztés(legalább egy szezonra). Kapnánk még mi is az É-i, Ny-i széllel, bár lehet, hogy az Alpok sokat kiszűrne, ahogy a légkör őrületeit is felfogja. Szintén a por miatt durva időjárásváltozásra (zivatarok) számítanék a kitöréstől számított pár napban a közvetlen környéken (higroszkópos v. nagy felületű anyagok segíthetik a felhőképződést), de lehűlésre biztos; oszt akkor a hamuval kéz a kézben járó iszapfolyásokról má' nem is szólok, különben is valamelyik hozzászólásodban felvetetted a Rajna elgátolódását is mint lehetőséget. (Európában is lesz eszerint egy Spirit Lake).

Huh...nemsemmi

Ja, és jönne a pánik, a hülyeségáradat, állítom, még rosszabb lenne, mint az izzófelhő, bár vmilyen szinten égő az is, ez is...

Mindenesetre és ennek ellenére nagyon megnézném...egyébként kíváncsi vagyok, mennyire figyelik folyamatosan  az aktivitást azon a környéken? ahány térképet láttam Európáról, mind csak a Földközi-tenger medencéjében jelölt aktív vulkánokat.

*amatőrmeteorológus honlapokon  olvastomban láttam ilyet, nem kétszer: a schöngeist, aki csakis azért regisztrál, hogy a viharfigyelő topikok lelkes résztvevőit kiossza, hogy tudnak ilyen elemi csapásokban gyönyörködni?! hogy lehetnek ilyen rohattak?! hátaszittem ott pisilom magam össze...röhögtömben...

Előzmény: vlacko (433)