MrJones Creative Commons License 2007.01.23 0 0 6226
Reklámnak szép vót. Tisztára mint a teleshop. Mindjárt magam is beszerzek egy ilyen izét. :o)

Az a baj vele, hogy a fele hülyeség, a másik felének meg az ellenkezője is épp úgy igaz.


"A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy megfeleloen kiképzett állomány kezében az eszköz egyáltalán nem balesetveszélyes, viszont nagyon hatékony."

Ezt a szöveget például az égegyadta világon mindenre rá lehet húzni, még a pörölyfejű cápára is.
Ugyanis ha felmutatom a pörölyfejű cápát az ellenfélnek (eme felmutatás elsajátíttatását mondjuk elnevezem "megfelelő kiképzésnek", a felmutatást pedig "szakszerű használatnak"), akkor a "józsi" egész egyszerűen beszarik. Azaz ellenállása megtörik - > hatékony vótam. :o)

Megfelelő szakszerűség esetén a kiképzett személy gyakorlatilag bármivel képes az ellenfelét harcképtelenné tenni/akár meg is ölni, és ugyanígy igaz az is, hogy megfelelő szakszerűség esetén semmivel sem. Avagy a tudás hatalom.
Szóval ez - függetlenül attól, hogy én itten pörölyfejű cápával marháskodok - púder.

Egyébként a kiképzés egyik fele általában arról szól, mit miért NE csináljon a páciens, aki ettől kezdve nem csak arra lesz kiképezve, hogy a kezébe került eszköz alapvető erejét korlátozza, hanem meglepő módon épp az ellenkezőjére is.
Így aztán már csak rajta múlik, hogy - ha a sors úgy hozza (felmegy a zadrenalinnya, mer' őtet anyázzák/dobálják, és különbenis harmincháromszázezer órája nem látta a családját/szolgálatban van), akkor - a tudásának a fegyverét korlátozó/szabályos, vagy épp a hatásfokozó/tiltott részét alkalmazza.
(Aki például 23.-án idegességében/tökömtuggyamijében fekvőt rugdosott, és válogatás nélkül ütött, az például biztos vagyok benne a második lehetőséget fogja választani, és nem az elsőt.)

"Az eszköz igen nagy elonye, hogy könnyen elrejtheto, ezáltal nem jelent fenyegetést."

Nnomost, mindjárt kihabzik a fülemen az adrenalin, és megüt a guta.

Egy rendőr alapvetően NEM jelent fenyegetést, bármi is van arra a kurva övére akasztva. Merhogy ő a rend-őr, vaze. És amíg ő a rend őreként működik, addig felőlem egy tank is lóghat rajta. Annál nagyobb biztonságban fogom magam érezni, ha a közelemben van.
Ha meg mégis, akkor ott nem az ő használaton kívüli eszközei jelentik a fenyegetést, hanem a várható magatartása (mert "tuskóparaszt", mert "korruptgeci", mert "kékruhás verőember"), de akkor már régen szar az egész.


"Kitunoen alkalmazható kutyák ellen..."

Hát, szerintem alkalmazza "kitűnően" az, akinek két anyja van.
Nyilván khmmm... szakszerű használata esetén meg lehet vele állítani egy megveszett bernáthegyit is. Biztos. De azért kétlem, hogy ilyenkor a röndérnek kézitusába kelljen bonyolódnia. Kovács 12 János szerintem nem is fog.

"valamint másodlagos funkciójában üveg (ablak) betörésre."

Erre minden, a gélállagúnál keményebb tárgy alkalmas, így a jól megszokott rendőrbot is.

"A bot végére tükröt szerelve, az egyébként be nem látható terület is könnyen megfigyelheto."

Jó. Feltűzheti az övére a tükröt is a vipera mellé. Karácsonyfa rulez. :o)

Ezt a funkciót inkább biztonsági személyzet használja (jellemzően alvázvizsgálatra, de arra a vipera szvsz kevés), gyalogzsaru meg SzVSz kevésbé.
Ofkórsz mindenre el lehet látni a röndért felszereléssel (persze jó pénzért. biznisz az biznisz), csak drága.
Vehetnénk nekik éppenséggel svájci bicskát is. Azoknak is rengeteg, a rendőri életben használható funkciója van: körömvágó és reszelő, hogy a rendőr mindig ápoltan nézzen ki. Vagy drótvágó, ha a rendőrnek hirtelen egy túl magas kerítést kell leküzdenie. Kombináltfogó kombinált fogásra, apróbb szerelési munkákra (a körömletépés nem számít szakszerű használatnak, tehát szigorúan tilos! Ellenben a letört műköröm visszahelyezése már szakszerű használatnak számít!), meg ilyenek.

Egyébként közben rájöttem itten a reklám valódi céljára: (a termék eladása mellett természetesen) megpróbálja a viperát - a fegyvert - használati eszközként - afféle utility-ként - beállítani, és ezzel gyengíteni/elmosni az ő fegyverségét, illetve az esetleg fellépő averziókat.

Merhogy ez itten kérem nem verőeszköz, hanem a rendőrség svejcibicskája!
Tessék csak tessék!
Az első verés ingyér' van! (A demoverzió rövidebb, és puhább is.)
Vegye, vigye!

Hát a f*szomat.
(Általában véve valahogy nekem lúdbőrzik a hátam, a mikor a hatalom az ő erőszakszervezeteinek úgymond a hatékonyságát fokozza. Ez ugyanis mindig egyet jelentaz elnyomás fokozásával.)

---------------------------
Itt-ott elökörködtem, de hát a fáradtság+sok kávé nálam ilyesmit okoz.
A vicceken kéretik szórakozni, a lényegen meg elgondolkodni.
Előzmény: BlackByrd (6006)