jogcsűrő Creative Commons License 2007.01.23 0 0 53

Ha átnézzük Igazságkereső hsz-eit, az derül ki belőle számomra, hogy ügyét eleve nem kezelték bűncselekményként: nem vizsgáltak olyan körülményeket, amelyeket kellett volna. Aztán majd lehet dönteni bűnösségről-ártatlanságról.

Pl.

A családi jog topikban Igazságkereső:

452. hsz. Ez az ember valamit csak híbázott, akár felelotlenségbol akár nemtörodömségbol, de talán tudatosan hiszen az öt nap alatt senkit nem engedett a lakásba a telefont nem vette fel, minket szüloket nem értesített, orvost nem hívott, csak ahalál beállta után mintegy 20 perccel, de azt sem tudjuk othol volt-e amikor a halál beállt, vagy intézte már akkor a jogi ügyeit.

458. hsz. ...én jogeros bírói itélet után sem tudok megnyugodni?

De azért nem, mert egyáltalán nem vizsgálták ki az ügyet, nem tudjuk mi történt vele

miért nem kapott esélyt az életbenmaradáshoz?

449. hsz. ...tisztázatlan körülmények között halt meg.

A Jogász segítségét kérem! topikban:

91. hsz. Véleményem szerint az ügy már akkor eldolt amikor a rendorség nem nyomozott

 

A nyomozás során ki kellett volna derülnie, hol volt a férj a halál beálltának pillanatában.

Az elhunyt feleség előzőleg felhívta-e testvérét, szüleit, valakit, kiket. Azoknak mit mondott, volt-e ráutalása pl. a férjének valamilyen szándékára.

Orvosát meghallgatták-e. Az mit mondott.

Konkrétan mire kellett az orvosszakértőnek választ adnia, nem volt-e tendenciózus a feltett kérdés. Mert a szakértő arra válaszol, amit kérdeznek tőle.

Mit ért Igazságkereső azon, hogy tisztázatlan körülmények, a nyomozás során miért nem világosították fel részletesen, mert akkor nem maradt volna benne kétely az ügy elintézésének tisztességes voltát illetően.

Stb.

Miután a nyomozás során kellő információkhoz nem jutott, pótmagánvádas eljárást kezdeményezett. Ebben az eljárásban remélte, hogy a halál körülményeit sikerül tisztázni. Nem sikerült, és ezt nem tudja elfogadni.

Szerintem a hatóságok hibáztak - lehet, hogy a vej ártatlanságát illetően nem, de az eljárás mégsem lehetett valami tisztességes. Annak olyannak kellett volna lennie, hogy Igazságkeresőnek még csak eszébe se jusson a hatóságok döntésének megalapozottságát megkérdőjelezni.

Jogos ez az elvárás? Mindenképpen. Futurisztikus? A mai Magyar Köztársaságban igen.

Bocs amiért kissé eltértem a topiktémától, de ezt a véleményemet valahol ki kellett fejtenem. Remélem, Igazságkereső beletörődik a helyzetbe. Ami pedig az ügyvédi empátiát illeti: száz ügyvédből egyben ha megvan. Én azokat keresném.

Előzmény: Modestinvs (48)