_roadrunner_ Creative Commons License 2007.01.22 0 0 3128

Ha áfa mentes lenne az autópálya-építés, akkor nem tudnának visszaigényelni sem, de itt mégis az történik összességében.

 

Az egész építőiparnak áfa-mentesnek kellene lennie valamilyen átalány-áfa kivetése mellett, hogy mégis legyen bevétele a költségvetésnek, ugyanúgy mint más iparágakból.

 

Sajnos jelenleg az áfa az építőiparban nem adó, hanem bevételi forrás, még akkor is ha nem is az egész az építőiparban jelenik meg, főleg nem a tisztességes cégeknél (van még ilyen..?), mert azok fizetnek rendesen.

 

 

Ez se semmi, hogy mi mindent meg nem mernek tenni az M6-ossal, eredetileg 2006 nyár végén kellett volna átadni az M0-Érdi tető szakaszt, majd az építés megkezdése után a határidőt 2007. február 28-ra tolták át, elvileg már csak 37 nap van hátra az átadásig. Ha nem Magyarországon élnénk, akkor azt hinném, hogy esetleg kifelejtették a beszámolóból, de persze ilyen is csak Mo.-n történhetne meg.

 

M3 Görbeháza-Nyíregyháza szakaszával kapcsolatban szintén az átadási határidő előtt két hónappal nyolc (!) hónapos késésről számoltak be. Most újabb két hónapot rátettek a 2007. augusztusi időpontra, ami csak jóslat volt.

Előzmény: Rooger Preed (3125)