kábelbúvár Creative Commons License 2007.01.22 0 0 44

További nehézséget jelentett a résztvevőknek, hogy a Mauritán Iszlám Köztársaság terüléteré szigorúan tilos alkoholt bevinni. Ezért próbálták az indulók az utolsó szponzor sör készleteiket "likvidálni". Többeket láttak vezetés közben sörözni az N17-es úton, annak ellenére, hogy a verseny szabályai szerint ittas vezetésért pontlevonás jár.

 

A Bamako orvosi csapata szerint az alkohol eddig nem jelentett komoly problémát. Viszont eddig már tömtek fogat, kisebb sebészeti beavatkozást hajtottak végre, bélfertőzés és több kötőhártya-gyulladásos panasz is volt.

 

Az első komoly akadályt remekül vette Orsós Endre, alias "Cigánygyerek az égből". Ő az aki vízum, térkép, oltások, GPS, CB rádió és egyéb szükséges felszerelés nélkül érkezett a régióba. Sikerült behatolnia Mauritániába, de a titkát nem fedte fel.

 

Sokan vasárnap szembesültek először az igazi Afrika kegyetlen, szegény arcával. Több csapat kultúrsokkot kapott. Voltak akik megfogadták, hogy nem szállnak ki az autójuk biztonságos fedezékéből. Még a tapasztalt, harmadik világot megjárt Hu Cares csapat tagjai is megdöbbentek az őket fogadó viszonyokon.

 

A 22 induló csapatból 2-en feladták a versenyt, és a még versenyben lévő 2O csapatból mindössze 6-an fejezték be időre az etapot. Őket elsősorban a kafkai határátlépés nehézségei választották el a szintidő teljesítéséért járó 5 ponttól.

Előzmény: kábelbúvár (42)