Sziasztok! Szerintetek hol lehet feljelenteni egy ablakcserével foglalkozó céget, illetve hogyan lehetne elérni, hogy normálisan megcsinálják, amit elvállaltak, vagy hol lehetne megátkoztatni őket, hogy megbűnhődjenek? Nagyon el vagyok keseredve:(
Édesanyámnál cserélik az ablakot már egy hónapja. Egy kétszárnyas ablakról és mellette egy erkélyajtóról van szó, redőnnyel... 290 ezer Ft-ért...
Aki volt kint nála felmérni és árajánlatot készíteni, azt mondta, lehet bontás nélkül is cserélni, a régi fakeretbe/tokba (nem vagyok szaki) építve. Kérdezte édsanyám, mi lenne a különbség a két munka között. A válasz az volt, szinte semmi, annyi, hogy nem kell még pluszba 50 ezer Ft-ot leperkálni kőművesmunkáért. Állítása szerint látványra nem sokban fog különbözni a teljes cserétől. Anyukám így emellett döntött. A munkások ezt másképp értelmezték. Lekapták az ablakszárnyakat, levágták a zsanért, berakták a műanyag tokot, meg rá az új szárnyakat, és szerintük ez így kész. A redvás fakeret, meg az a kiemelkedés a tokból (nem tudom, hogyan nevezzem) egy az egyben kilátszik, olyan ablak az ablak mögött szinten, tehát gányul néz ki az egész. Utánanéztem, más cégnél azt levésik, és be takarólapozzák-műanyagozzák, hogy a régi facucc ne látsszon. Említettem nekik is, hogy mi így képzeltük el, erre közölték, hogy ha pluszba fizetünk, megpróbálják...Azt hittem összecsinálom magam...Nekik az kész munka lett volna, ahogy ott akarták hagyni...Hiába mondtam, hogy ez így nem szép, nem ér meg ennyi pénzt ez a munka, ennyi erővel vettem volna az obiban ablakot, és berakom én...kiröhögtek. Végül már az ügyvezető-igazgató úrral is beszéltem, mert mondtam nekik, hogy csinálják meg normálisan, nem fizetek érte, számlázzák ki annak, aki az árajánlatot adta, és azt mondta, bontás nélkül is megcsinálják szépen...Az igi azt mondta, a szépség relatív fogalom...fizessek, a szerződésben nem szerepel a pluszmunka. A szerzősdésben egyébként semmi konkrét nem szerepel erre vonatkozóan, hogy hogyan végzik a cserét...
Mellesleg az ablakok kicsit ferdék, és ha kinyitjuk, nem maradnak nyitva, becsukódnak. Kérdeztem a szakit, megcsinálnák-e rendesen. Nézegették...-Hát, igen, tényleg becsukódik. De ezért van a bukó funkció! Na itt már azt hittem megőrülök!!! KÖzben elkezdték a redőnyöket is feltenni, az is megér egy misét...3 ember 6 órán keresztül nem tudta feltenni azt a 3 db redőnyt...már jó ideje járnak hozzánk és a félig kész (szerintük kész) ablakhoz és csálé redőnyhöz...Nekem az idegeim meg készen vannak. Tudtok valami tanácsot adni mit csináljunk? Én nem vagyok az az addig üvöltözöm velük, amíg jól meg nem csinálják típus :(
Előre is köszi!!!