Jó napot kívánok!
Ezekkel az "újdonságokal" én csínyján bánnék! Azért, mert egy gyártó ismételten előveszi a szerszámait, és esetleg egy újabb pályaszámon kiadja a korábban futott modelljét, az számomra - lehet, hogy csak nekem- nem újdonság. Az E95-ös egy gyönyörű darab, szépen, halkan fut, Piko trafóról is gyünyörű lassúmenetet produkál. Meg is voltam őrülve érte, kb 2005. februárja óta birtokolok is egy E95 02 psz-ú példányt.
A Piko sem "nyomul" TT-ben, az évi 1 újdonság minden, csak nem nyomulás.
2005 Taurus
2006 Herkules
2007 ICE
Az, hogy a gyártó a meglévő mozdonyszekrényt átfesti különböző vasúttársaságok színeire, az szerintem nem igazi újdonság. Tehát szerintem a Piko idáig "kétmozdonyos" gyártó. Üzletpolitikailag persze nyerő, hiszen sokan igyekszenek az összes festési változatot megszerezni, emiatt az eladott példányszám megsokszorozható, az új tamponok elkészítése pedig nagyságrendekkel kerül kevesebbe, mint egy új modell megtervezése, felszerszámozása.
Persze csábító, hogy 106 euróért már rendelhető az ICE3, júliusi szállítással, valszeg én is el fogok csábulni. Ez lesz a 3. Piko TT tipus.Ennek viszont nem sok festési változata várható...:-)))
Kellemes vonatozást mindenkinek, addig jó, amíg játszani tudunk!!