Fődhözragatt Creative Commons License 2007.01.19 0 0 46

Egyébként kb. hány órát üzemel a Tiéd 1 elemmel/akkumulátorral?

 

Nem tudom, most merült ki az első, nehezen tudnám megsaccolni , hány órát hallgattam. Meg aztán nem frissen töltött akku volt, hanem használtam valamihez rövid ideig, aztán félretettem, és hónapokig állt.

 

Sokkal jobb egy olyan PX-100-as fejhallgató, mint egy jobbacska fülhalgató?

 

Én csak a gyári füldugójához tudom hasonlítani, és a különbség óriási. Ezenkívül egy Sennheiser HD-650-esem van, amit a CD-jáccómhoz használok, de az megint egy egészen más kategória. A füldugóval nem szól különbül, mint a tizedannyiba kerülő zsebrádiók, pl. amilyet az egyik bank osztogatott reklámajándékként pár éve, és én is kaptam belőle. A rádió valódi képességei a PX-100-assal bontakoztak ki: sávszélek, torzítás, részletgazdagság... fölösleges is sorolni, annyira nem egy kategória. Sok-sok súlycsoport a különbség. De PX-100-ast nem a MM-ban érdemes venni, mert náluk 2000-rel drágább, mint a BaSys-nél, ahol én vettem, a Bartók Béla úton, a Lágymányosi és a Bertalan Lajos u. közötti szakaszon.

 

Egyébként Te meg vagy elégedve a DT-120-asod vételi érzékenységével, kivitelével, kezelhetőségével, funkcióival? Van valami, ami jó lenne ha lenne benne?

 

Azon a komolytalan kis reklámrádión kívül más zsebrádióm nem volt, így nem tudom mihez hasonlítani a vételi érzékenységét. Attól is függ a vétel, hogy a lakás melyik részén vagyok (utcán nem használom, csak otthon, tevés-vevés közben). Egyes adók (pl. Kossuth, Petőfi) problémamentesek, mások (pl. Gazdasági Rádió) néha zűrösek. Ha gyenge a térerő, akkor persze nálam is sustorog, de nyilván nem erre gondoltál. Enyhébb esetben ilyenkor az is segít, ha átkapcsolom monóra, és megszűnik a zavaró zaj. Összességében kevés vételi problémám van vele.

 

A kivitele tetszik, mert vállalja, hogy ő műanyag, nem akarja fémnek hazudni magát, és fölösleges cicoma sincs rajta. Pont ilyen az ízlésem: a letisztult, dísztelen, geometrikusan szabályos formájú, funkcionálisan szép holmikat kedvelem.

 

Az egyetlen, amit hiányolok, az az övcsipesz. Jobb lenne, mint így, zsebbe duga. Nyakba akasztani nem akarom, mert zavar (ha pl. előre hajolok valamiért). Az övcsipeszen kívül nem hiányolok belőle semmi mást, de ez is az én egyéni ízlésem: utálom a termékfunkciók halmozását, az agyonbonyolított, pilótavizsgás készülékeket, a tök fölösleges üzemmódok tömkelegét.

 

A mélykiemelés az egyetlen, ami számomra fölösleges rajta, jobban örülnék, ha nem lenne. Amikor a farzsebemben van és csak hátranyúlva váltok sávot (FM1/FM2), akkor néha véletlenül azt nyomom meg, és olyankor majd szétreped a koponyám attól az eszeveszett döngéstől. A PX-100 ugyanis szépen lemegy jó mélyre. Ezt a mélykiemelést a mélyhiányos füldugóra méretezték, nem egy Sennheiserre vagy hasonlóra.

Előzmény: Pítör (45)