Teljes mértékben egyetértek Nuraggal, amúgy velem is minden úgy történt az akadémián ahogyan ő leírta. csak a vége más. nos. ha már így sikerül mindenkinek életrajzot írnia akkor én is beszállok. akkor hagytam ott az akadémiát amikor a chow garnak befellegzett. de nem konkrétan azért, najó azért is de főleg ebből a szemszögből az oka miatt, inkább azért mert nekem a chow gar túl statikus volt. a vége felé már untam az edzéseket, egy helyben állni és csak kezet mozgatni stb? köszi nem. ez nem az én műfajom. amikor kibőgött az akadémiás chow gar, akkor elkezdtem új iskola felé nézni. törzslapomon kotorásztam éppen (szokás szerint) és szemembe ötlött a Magyar Kungfu Egyetem neve. nagyon hangzatos neve van, egyedinek is találom. rákattintok a honlapra és elkezdem olvasni. na mondom, ez az én iskolám. 1 hét múlva be is iratkoztam:) az első edzést megnéztem a biztonság kedvéért, aztán a követklezőre már be is álltam. a wushu csoportba járok amúgy, ha valaki rákérdezne. bocs, rosszul emlékszem. a chow garnak annyi tömeges népvándorlás stb, és beindul a xing yi. az első 3 hetet ott töltöttem. aztán kösz elég volt. hogy miért jöttem le xing yiről is? (xing yi alatt nézegettem az egyetem honlapját) Kapecska azt mondja nálatok hogy az állás minden szemszögből természetes. na most kérem alássan én ebbe azonnali hatállyal belekötök.
fentről lefelé haladva így szól a nóta:
qa vállakat előre TOLNI, mellkas bennt, ütő-kéz, mellkasra megy, leengedett kéz a köldök alatt kb. 10cm-rel.hát egyenes, gátizom félig feszes, segget be, tartó láb és elülső láb aránya: 70:30 (%), a talpak egymástól mért távolsága: a hátsó talptól egy sípcsont+térd+1 lábfej távolsága. én erre emlékszem abból amit Kapecska tanított, még az akadémiai xing yi őskorában. ja és ha jól emlékszem, akkor a zúzó ököl nevű formánál a lábat izomból oda kell csapni. Kapecska ezt modnta anno amikor odajártam. na most véleményem szerint annál a formánál lépéssel odacsapni (a lépés adta irányt tekintetbe véve) nem erősíteni fogja a lábat (ahogy Kapecska mondotta) hanem tisztességesen szétbassza a bokát (bocs a kifejezésért, de a "szétbassza" szó a legreálisabb erre a szitura). namost amit leírtam az állásról (szigoróúan cska az állást írtam le és egy formánál való különös észrevételemet, nehogy azt higgyétek hogy a xing yinek csak az állását ismerem Kapecska verziójában)
így hirtelen ennyi jutott eszembe amit kedvem volt leírni.
a chi témára pedig még visszatérek később. igényt tartok rá hogy kifejtsem a véleményemet a chiről, és összevessem Kapecska ködösítésével.
üdv