damm Creative Commons License 2007.01.16 0 0 84

Az ilyesmivel már az Általa oly szívesen idézett korábbi Nagy Kisérletező is próbálkozott. Íme egy kis részlet egy érdekes könyvből:


Olyan tervek is voltak, hogy a végső győzelem után Hitlert vallásos imádatban kell részesíteni. A jövőbeni valláspolitikáról folytatott titkos ülés (1942 aug 14) jegyzőkönyvében ez áll:

"A teljes győzelem után bizonyos vallások azonnali és feltétel nélküli megszüntetése, éspedig nem csak a nagy német birodalomban, de a összes felszabadított, megszállt, annektált országokban, protektorátusokban, kormányzóságokban, stb. ezzel egyidőben A. Hitlert az új Messiásnak kell nyilvánítani. Bizonyos politikai mérlegelés okán ez alól az intézkedés alól a mohamedán, a buddhista és a sintóista vallás képez kivételt.
A Führer helyzete ezzel a Megváltó és a Felszabadító között található - mindenesetre mint Isten küldötte, isteni tiszteletben részesül. A különböző vallási felekezetek meglévő templomait, kápolnáit, és kultikus helyeit >Adolf Hitler szenthellyé< kell nyílvánítani.
Ugyanígy az egyetemek teológiai fakultásait is át kell állítani az új hitre, különös hangsúllyal a misszionáriusok és vándor-prédikátorok kiképzésére, akik nem csak a nagy német birodalomban, de a világ többi részén is hírdetik a tanítást és hit-közösségeket hoznak létre, melyek mint szervező központok a további terjesztés szolgálatában állnak.(Ezzel a monogámia tervezett beszüntetésé miatt keletkezett nehézségek is kiesnek - a poligámia minden további nélkül az új tanba beépíthető.)
Az isteni küldött példaképének Lohengrin grál lovagot lehetne állítani, aki a kelta -germán fantázia szülötte és hagyományos tekintélynek örvend. (Hasonlóképpen a mondai alakhoz, Tell Vilmoshoz, aki Svájcban régóta szimbólum).
Megfelelő propaganda keretén belül a Führer származása egyre jobban elkendőzendő, ahogy a jövőbeli elhalálozása is nyomtalanul és teljes sötétségben kell maradjon (visszatérés a Grálhoz)

 Hogy is mondták a harmadik birodalomban? "Ha ezt a Führer megtudná!..." - Hogy Hitler tudott-e közelgő istenítéséről? Tudott! És el volt ragadtatava? De még mennyire! Ez az "első használható terv", írta sajátkezűleg a jegyzőkönyvre, és "átdolgozás érdekében" Dr Göbbelsnek továbította.